Bienala Internationala de Ceramica Cluj 2015

In perioada 8 – 30 octombrie 2015 are loc la Cluj-Napoca a doua editie a Bienalei Internationale de Ceramica Cluj, un adevarat festival dedicat artei ceramice. La Muzeul de Arta Cluj (Piata Unirii nr. 30), a avut loc pe data de 9 octombrie 2015 deschiderea oficiala a Bienalei si decernarea premiilor in prezenta juriului international.

Competitie internationala de ceramica la Cluj

Bienala Internationala de Ceramica Cluj, editia 2015, cuprinde sase expozitii de arta ceramica, un targ al mesterilor olari, proiectii de filme documentare despre ceramica, workshop-uri, conferinte, dezbateri publice si alte evenimente, toate acompaniind evenimentul principal: competitia internationala la care participa peste 100 de artisti din 37 de tari.
Expozitiile principale vor fi gazduite in multiple locatii din Cluj: Muzeul de Arta, Galeria Casa Matei, Galeria IAGA, Galeria Horeb, Galeria Quadro si Galeria Liceului de Arta Romulus Ladea.
Bienala Internationala de Ceramica Cluj este o actiune sinergica a unei serii de evenimente culturale simultane care, pe langa componenta artistica, vizeaza un dialog intercultural precum si un act de educatie culturala in domeniul artelor vizuale.
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras
Fotografii: Sebastian Oros