Violeta Carp – Vacante, amintiri

Violeta Carp este o artista calatoare, care transpune amintirile sale pe batiste nemuritoare. Astfel doreste sa ne transmita caldura locurilor vizitate si a oamenilor pe care-i intalneste. Prin expozitia sa "Vacante, amintiri..." deschisa la Biblioteca Metropolitana Bucuresti in luna ianuarie 2023, ne reaminteste ce inseamna cu adevarat calatoria - "un drum care te schimba, un drum in care te intalnesti cu propriile tale identitati", asa cum spune curatorul Alexandra Craciun.

“Călătoriile au darul de a ne îmbogăți imaginarul și de a ne încărca sufletul cu senzații noi, de fiecare dată diferite. Regăsim în lucrările de grafică și pictură ale Violetei Carp din această expoziție o rememorare a impresiilor sale de călătorie pe care le-a trecut prin propriul filtru sentimental și le-a redat într-o manieră delicată, dar plină de vigoare. Prin grafismul desenului, punctat de laviuri discrete de culoare, artista a căutat o relativă detașare de imaginea realistă din care a extras esențialul, recognoscibilul, lucrările sale devenind astfel adevărate ecrane ale memoriei.” (Roxana Bărbulescu, critic de artă)


VIOLETA CARP, născută în 1956, în București, a absolvit în anul 1981 Institutul de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu”, București, secția Artă Monumentală – Restaurare, clasa prof. Petre Achițenie și prof. Ion Grigore. Este membru titular al Uniunii Artiștilor Plastici din România, secția pictură, din București.


Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.