Victor Brauner – Inventii si magie

La Muzeul Național de Artă Timișoara, s-a deschis prima retrospectivă a artistului Victor Brauner, în țara sa natală Romania. Expoziția reunește peste 100 de picturi, desene, sculpturi, ilustrații și documente care acoperă întreaga carieră a artistului suprarealist Brauner, de la București la Paris, din anii 1920 până în 1960. Curatoriată de Camille Morando, expoziția "Victor Brauner: Invenții și magie" poate fi vizitată între 17 februarie - 28 mai 2023.

Opera lui Victor Brauner este prezentata cronologic in cele 11 sali situate la etajul al doilea al Muzeului National de Arta Timisoara. Patruzeci de lucrari dintre cele expuse sunt imprumutate de la Centrul Pompidou din Paris, Muzeul Saint-Etienne Metropole si Musee Cantini Marseilles.
Expozitia este insotita de un catalog bilingv romana/engleza si cuprinde pe langa reproducerile lucrarilor, texte academice ale unor specialisti romani si straini: Camille Morando, Catalin Davidescu, Catherine Hansen, Radu Stern, Bernard Blistene, Irina Carabas, Andreea Foanene, Diana Marincu.


Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.