Deschiderea Salonului National de Arta Contemporana 2023

Aflat la a 5-a ediție, Salonul Național de Artă Contemporană, este un eveniment de anvergură care se desfășoară în 13 galerii și muzee bucureștene în perioada 15 octombrie – 15 noiembrie 2023. SNAC reunește artiști din toate filialele Uniunii Artiștilor Plastici din România, fiind o oglindă a artei vizuale românești actuale, manifestată în tehnici surprinzătoare și expresii diverse.

Tema Salonului Național de Artă Contemporană 2023 este Supraviețuirea, temă aleasă de curatorul general Ruxandra Dreptu care declară că “Arta este hrană spirituală și fără ea nu se poate supraviețui”. Galeriile în care se desfășoară Salonul Național de Artă Contemporană (SNAC 2023) sunt: Simeza, Centrul Artelor Vizuale, Orizont, Galeriile de Artă ale Academiei Române, Design 15, cât și sălile Muzeului Național Tehnic „Prof. ing. Dimitrie Leonida”, Muzeului Național al Literaturii Române, Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti” și galeriile din cadrul Combinatului Fondului Plastic: S.E.N.A.T., UNAgaleria, IOMO, The Institute, Art Safe.
Echipa de curatori a fost formată din artiști și critici de artă: Ion Anghel, Mihai Băncilă, Luiza Barcan, Anca Boeriu, Corina Duma, Elena Bobi Dumitrescu, Ruxandra Dreptu, Dorina Horătău, Mădălina Mirea, Ana Negoiță, Maria Pașc, Diana Roman, Alexandra Runcan, Ileana Ștefănescu. Curator general : Ruxandra Dreptu. Coordonator proiect : Petru Lucaci


Acest material va este oferit prin Programul Catena pentru Arta.