Iris Bianca Teodorescu – expozitia In and Out of Body

Artista Iris Bianca Teodorescu a deschis la Galeria Caminul Artei o noua expozitie intitulata In and Out of Body, expozitie in care lucrarile de pictura dezvaluie tulburatoare sentimente si emotii.

Expozitia In and Out of Body a artistei Iris Bianca Teodorescu poate fi vizitata la Galeria Caminul Artei in perioada 16 – 30 mai 2019.

Despre lucrarile de pictura realizate de artista Iris Bianca Teodorescu, curatorul expozitie Mihai Plamadeala spune:

Artista nu povesteste, nu descrie si nu propune experientele sale particulare drept subiecte, ci sondeaza relatiile dintre inauntru si afara, dintre vizibil si nevazut, dintre ceea ce poate fi exprimat in cuvinte si nonverbal. Pana la un punct onirica, pana la altul abstract alegorica, pictura sa are conotatii realist magice. Personajele reprezentate par desprinse din operele lui Jorge Luis Borges, Gabriel Garcia Marquez sau Alejo Carpentier.

Realizate in mare parte in Altamira, Fayum, Petra sau Damasc, lucrarile noii expozitii nu vorbesc atat despre lumea araba, pe care, de altfel, Iris Bianca Teodorescu o cunoaste si o indrageste, cat despre durabilitatea zadarniciei, despre sentimentele induse dinspre exterior spre interior si despre triumful vremelnic al detaliului asupra structurii.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras