Dan Andrei – Viziuni

Artistul vizual Dan St. Andrei aduce pe simezele Palatului Mogosoaia expozitia de fotografie intitulata „Viziuni”. „Este viziunea mea asupra lumii care ne inconjoara, este o alterare in stilul meu a realitatii inconjuratoare” marturiseste artistul Dan St. Andrei. Expozitia poate fi vizitata pana pe 3 iunie 2015.

Expozitia de fotografie Viziuni la Palatul Mogosoaia

Departe de a specula efectul facil, fotografia semnata Dan St. Andrei suprapune elemente din instrumentarul imagistic urban, reusind sa redea, cu mare finete, complexitatea universului nostru cotidian. Mytopia, ciclul pentru care l-am invitat sa expuna la Palat, scoate din rama retele insolite: cate cadre, tot atatea idei, ca intr-o splendida radiografie neuronala.

Dansul, surprins in atributele sale esentiale, isi etaleaza generos dinamica, in virtutea convingerii ca miscarile sunt intotdeauna libere. Flamboyant, copios, oranjul se revarsa in cascade, din rama in rama, creand un efect de domino, in care diafanul isi joaca partea sa.

Lumina cernuta de nori din multiplele peisaje ale propriei vieti, prilejuieste artistului reiterarea calatoriilor sale, plasate intr-un areal si intr-un spatiu nederminate, desi noi stim ca sunt din Miami, Lisabona, Paris, Venetia, sau Bucuresti. Fiecare imagine a acestui ciclu, este un strop de gratie, surprins cu abilitate, cu un ochi bine antrenat si un declic ferm. (Madalina Mirea, curator expozitie)

Despre artistul Dan Andrei

Dan Andrei este art director, fotograf si pictor, specializat in fotografie de arta si graphic design, locuieste, pentru moment, in Bucuresti / Romania.
Dupa 20 de ani de creatie publicitara, s-a dedicat integral activitatii artistice, ca fotograf si pictor, bazandu-se pe o cultura vizuala extinsa si mijloace de expresie ce variaza de la fotografie la artele digitale. Pune un accent special pe teme legate de portret, oniric si abstract. Intotdeauna incearca sa fie original si surprinzator in abordarea artistica.
Prin amestecul tuturor elementelor de creativitate Dan St. Andrei gaseste modalitati noi si interesante de a comunica.
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras