Expozitia Timp regasit – Cela Neamtu si Dinu Campeanu

Expozitia Timp regasit reuneste pe simeze fermecatoarele lucrari de tapiserie ale artistei Cela Neamtu si monumentalele sculpturi ale artistului Dinu Campeanu. Expozitia este deschisa la Galeria Senso in perioada 8 noiembrie - 3 decembrie 2016.
In peisajul tapiseriei romanesti contemporane, parcimonios presarat cu figuri de prim rang, Cela Neamtu ocupa, fara indoiala, un loc preeminent; si l-a asigurat prin dotare naturala pentru artele vizuale – a inceput cu desenul si pictura, pentru a-si descoperi apoi, in anii terminali ai educatiei artistice (a studiat la Institutul de Arte Plastice Nicolae Grigorescu Bucuresti in perioada 1960 – 1966) atat domeniul – tapiseria, cat si calea de urmat in coordonatele sale moderne – cunoasterea, inventia, reflectia, credinta, munca, bucuria, daruirea (…)
Dinu Campeanu lucreaza in lemn de stejar, par, ulm si salcam, colorat discret, aurit uneori, pe care il combina dupa caz cu bronz, piatra artificiala si sticla (…). Respectul pentru materiale si tehnici niciodata uitate, carora li se adauga seriozitatea, profunzimea, intuitia, se manifesta cu efecte expresive durabile in lucrari (…) pare a aduce ofranda interioarelor taranesti, podoaba impietrita a panzei. (Dr. Doina Pauleanu, critic de arta, Director Muzeul de Arta Constanta)
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras
Foto: Cristina Ardelean