Ioana Andra Panduru este absolventa a Academiei de Arta Bucuresti – sectia arte textile, si devine, in 2004, doctor in estetica in cadrul aceleiasi Universitati.
Activitatea sa se imparte intre cariera didactica, la catedra de anatomie artistica a Academiei de Arta, si creatia artistica, in domeniul tapiseriei si al imprimeului textil, dar mereu intregita de chemarea picturii. Artista participa la numeroase expozitii dedicate artelor textile, se exprima atat prin obiect, cat si prin instalatie textila, foloseste mijloace de expresie variate, in traditia obiectului ready-made, dar si cu influente arte povera.
Figura distincta a generatiei sale, Andra Panduru se poate defini prin viziunea contemporana si modernitatea mijloacelor de expresie oferite unei arte traditionale.
Vocatiei picturii artista i se dedica in taberele de creatie, cum ar fi cea de la Blaj, unde cedeaza tentatiei peisajului. In expozitia de fata, artista ne dezvaluie o experienta inedita, cea a picturii in plein- air. De la Scoala de la Barbizon, cea care deschide aceasta traditie, la aproape 200 de ani, se poate spune ca peisajul, exploatat ca motiv in cele mai variate moduri, nu ne mai poate oferi nimic nou. Dar viziunea Andrei Panduru aluneca de la viziuni onirice la unele cu accente dramatice; compozitiile sale ne ofera mister cu deschidere catre universuri aparent imaginare, dar si fragmente de un realism percutant.
Iata ce ne marturiseste artista: ,,Preocuparea constanta pentru peisaj s-a materializat acum in prima expozitie personala cu acest subiect. (…) Majoritatea lucrarilor din expozitie sunt rodul muncii unei veri, fiind facute in plein-air; in mare parte, sunt din zona Campina, la Cornu, unde peisajul colinar poate suscita un interes deosebit pentru natura”.