Coregraful Gigi Caciuleanu a fost prezent la Festivalul International de
Teatru de la Sibiu, cu spectacolul Carmina Burana, caruia ii semneaza
atat coregrafia, cat si regia. Spectacolul este o productie a Teatrului
National din Targu Mures.
Gigi Caciuleanu este absolvent al Scolii de Coregrafie din Bucuresti. In paralel cu disciplinele baletului academic, inca din scoala descopera dansul lui Miriam Raducanu. Dupa obtinerea diplomei urmeaza un stagiu de perfectionare in tehnica clasica la Teatrul Balsoi. Solist al Operei din Bucuresti interpreteaza roluri din repertoriu, dar practica in acelasi timp dansul diferit, contemporan al lui Miriam Raducanu.
Dupa o stagiune in compania Pinei Bauch, unde este invitat ca profesor si coregraf, se stabileste impreuna cu partenera sa, Ruxandra Racovita, in Franta, unde ocupa rand pe rand, alaturi de colaboratorul sau, Dan Mastacan, postul de director al Companiei de Balet la Grand Théatre din Nancy (1974-1978), al Centrului National Coregrafic din Rennes (1978-1993). In 1994, infiinteaza la Paris, Compania Gigi Caciuleanu, al carui director este Dan Mastacan. Din 2001 Gigi Caciuleanu devine director artistic al Baletului National Chilian, EL BANCH, la Santiago.
In 1994 este decorat de catre statul francez cu gradul de Chevalier de L’ Ordre des Arts et Lettres, iar in 2002 primeste medalia “Steaua Romaniei” cu rangul de Cavaler. Printre numeroasele premii de coregrafie… Varna… de doua ori marele premiu la Köln… Paris-Bagnolet… premiul revistei “Actualitatea Muzicala” pentru spectacolul “Trubadurul”… de doua ori premiul APES al Criticii Chiliene… de doua ori premiul ALTAZOR (echivalentul Oscar-ului din Chile) …
Carmina Burana este la origine o colectie de texte medievale realizata intre 1225 si 1250, contine poezii si scrieri religioase si profane in limbile latina, germana si franceza. In 1803, lingvistul german Johann Andreas Schmeller descopera codex Buranus in manastirea bavareza Benediktbeuern. Intre 1935 si 1936 compozitorul geman Carl Orff reuneste 24 de poezii din continutul codexului si compune libretul Carmina Burana, o muzica pulsanta, actuala, in care doar textul ramane medieval. Prima reprezentatie a avut loc in 1937. Desi la inceput nu s-a bucurat de un succes rasunator, Carmina Burana isi castiga treptat faima, devenind una dintre cele mai cunoscute lucrari muzicale europene ale secolului trecut.
Prin spectacolul lui, Gigi Caciuleanu va invita sa faceti o incursiune in dimensiunile miscarii, in spatiului organic al simbolurilor. O ecuatie formata din Teatru, Dans si Muzica, in care eroul principal este dans-actorul, asa cum il defineste realizatorul spectacolului.