Bijuterie Contemporana – Expozitie cu vanzare la Galeria Senso

Luna Martisorului si a Femeii este celebrata la Galeria SENSO (Bd. Unirii nr. 15, Bucuresti) prin deschiderea expozitiei Bijuterie Contemporana, un eveniment dedicat eternului feminin, artei si frumosului in toata splendoarea si desavarsirea sa. Este vorba despre creatiile realizate de opt cunoscuti designeri de bijuterie contemporana de autor: Raluca Buzura, Alina Bancila, Maria Filipescu, Alina Predoiu, Nacu Marian, Alex Burlacu, Ioana Streza si Brandusa Atena Ungurasu.

Expozitia de Bijuterie Contemporana este deschisa in perioada 6 martie – 15 aprilie 2018.

Galeria SENSO prezinta o gama complexa de bijuterii unicat, de autor, fiecare fiind o veritabila opera de arta in miniatura. Bijuteriile expuse sunt creatii realizate cu multa migala, pasiune, imaginatie si delicatete si dau acea nota de pretiozitate si eleganta desavarsita oricui o poarta, femei si barbati deopotriva. Pentru ca, printre exponate se afla si butoni sau ace de cravata, centuri si curele.

Este o expozitie remarcabila de bijuterie contemporana, iar deschiderea catre domeniul artelor decorative manifestata de Galeria Senso este deja cunoscuta de dvoastra si recunoscuta ca un fapt de arta in viata artistica bucuresteana.

O expozitie de bijuterie este pentru orice femeie o desfatare a ochilor, este pentru orice barbat o propunere, pentru ca bijuteriile au aparut din cele mai vechi timpuri si vor insoti umanitatea atata cat va exista ea….

Prin intermediul acestei expozitii de bijuterii, ne aflam in plina contemporaneitate, la nivelul valoric cel mai elevat al acestei arte atat de vechi, atat de specatculoase si atat de frumoase.

Ne bucura calitatea cu totul remarcabila a acestor bijuterii care ne invata ca nimic nu este nou sub soare, dar ca in acelasi timp creativitatea este infinita, si avem astazi parte de creativitate la toate nivelurile: la nivelul viziunii, la nivelul tehnicii, la nivelul materialelor, la nivelul alegerii, la nivelul universului – care este abstract sau imaginativ, la nivelul acestor obiecte care pot sa fie privite ca obiecte de arta in sine, dar in acelasi timp, doamenlor!, ce bine v-ar sta fiecareia dintre d-voastra cu o asemenea bijuterie!

Doina Pauleanu, consilier artistic Galeria Senso

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras
Foto: Cris Ardelean