Ileana Dana Marinescu

Intrand in galeria Orizont, intram in lumea fabuloasa a artistei Ileana Dana Marinescu si descoperim colectii de obiecte gasite transformate in insecte, fluturi, miri si mirese.

Colectii de insecte din sticlute de parfum si fluturi din ochelari de soare

Expozitia cu titlu incifrat 70 marcheaza in viata artistei Ileana Dana Marinescu saptezeci de ani de existenta. De multi ani artista este preocupata sa inobileze obiectele gasite sau primite, astfel in expozitie vedem colectia intitulata Gratii realizata din sticlute de parfum si colectia de fluturi din ochelari de soare. Burlanele pe care artista le avea in curte au devenit domni eleganti cu joben si mustati rasucite.

Expozitia artistei Ileana Dana Marinescu este deschisa la galeria Orizont

Preocupata de asamblaj, bricolaj, recuperarea obiectelor de multi ani, artista Ileana Dana Marinescu marturiseste ca este fascinata de insectele delicate si fluturii multicolori si de aceea expozitia ei freamata de zborul acestora. Expozitia este o lume feerica, ludica si vesela.
Artista Ileana Dana Marinescu expune o parte din lucrarile sale in vitrina galeriei Orizont, astfel trecatorii care asteapta in statia de autobuz se pot bucura de obiectele delicate ale artistei.
Din cele aproape 50 de teme imaginative, in expozitia rezumativa a unui deceniu de inventivitate artistica, Dana Marinescu a elaborat o treime din ele ca ansambluri scenografiate, cu arii de pana la trei metri, Reciclaj-deturnare si colaj-bricolaj sunt tehnologiile plastice ale unui basm obiectual tasnit din popoarele ierbii si ajuns treptat la povesti urbane, spune curatorul expozitiei Aurelia Mocanu.

Expozitia artistei Ileana Dana Marinescu este deschisa la galeria Orizont (Bd. Balcescu Nicolae nr. 23A) pana pe 11 iunie 2014.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru arta
Realizator: Bogdana Contras.