Eugen Gondi Trio – Garana Jazz Festival 2012

Eugen Gondi, unul din veteranii jazz-ului romanesc, a fost asteptat cu interes anul acesta la Garana. El a venit in formula de trio, alaturi de tinerii Catalin Milea la saxofon si Bambam Rodriguez, la contrabas.

Eugen Gondi, unul din marile repere ale jazz-ului romanesc, este un tobar faimos in Romania. A cantat cu mai toti marii muzicieni de jazz romani, atat aici cat si in strainatate. Printre ei se numara pianistul Marius Popp, pianistul si contrabasistul Johnny Raducanu, saxofonistii Garbis Dedeian, Dam Mandrila, Liviu Butoi, contrabasistii Pedro Negrescu si Jan Jankele, sau chitaristul Radu Goldis.

A debutat cu Paul Weiner, si a aparut pe scenele de la Ploiesti, Sibiu, San Sebastian, Varsovia, Prerov, Ljubljana si Garana. A avut o perioada in care a fost tobosar intr-o trupa de rock si este membru fondator, alaturi de Mircea Florian a concept- band-ului Ceata Melopoica.

Stabilit de 20 de ani in Olanda, a cooptat in grupul sau un alt muzician originar din Romania, saxofonistul Catalin Milea.