Intotdeauna alaturi de oameni, Catena-Farmacia inimii a sustinut evenimentul „Roaring 20s” Edelweiss Dinner, cel mai important eveniment caritabil al anului organizat de HOSPICE Casa Sperantei. Partener de traditie al tuturor evenimentelor organizate de fundatie, Catena a fost si in 2018 alaturi de copiii si adultii care sufera de boli incurabile. Astfel, datorita generozitatii oferite de Catena si de ceilalti parteneri, HOSPICE Casa Sperantei va putea asigura 14 zile de internare in unitatile cu paturi ale organizatiei pentru 120 de pacienti, 1.700 de vizite multidisciplinare la domiciliul pacientilor si 2.500 de participari in centrele de zi.
Doamnele Manager de la Catena, in numar de 20 au sustinut evenimentul, au licitat obiecte in scop caritabil si si-au aratat disponibilitatea de a sprijini in continuare activitatea Fundatiei Hospice Casa Sperantei.
Fondurile stranse la “Roaring 20s” Edelweiss Dinner vor fi folsoite pentru asigurarea de servicii gratuite copiilor si adultilor care infrunta o boala incurabila. Astefl, datorita celor care cred in cauza HOSPICE, ingrijirea paliativa va juca si de-acum un rol important atat in vietile celor cu o astfel de afectiune, cat si in ale celor care le sunt alaturi. „Pacientii care infrunta o boala incurabila au nevoie de ingrijire continua si urgenta. In Romania, peste 170.000 de persoane au nevoie in fiecare an de ingrijire paliativa, insa doar 9% au acces la aceste servicii. Pentru a ajunge la un numar cat mai mare de pacienti, avem nevoie in continuare de implicarea comunitatii. Multumim sponsorilor care ne-au fost alaturi si tuturor celor care sustin cauza noastra”
– au spus organizatorii.
“Roaring 20s” Edelweiss Dinner – Arta si fapte bune pentru copiii si adultii care infrunta un diagnostic incurabil
La „Roaring 20s” Edelweiss Dinner, eveniment ce a avut loc pe 7 iunie 2018 la restaurant Flavours in the Garden, au participat peste 250 de invitati de marca: Printul Grigore Ghyka, Nicholas de Roumanie, ambasadorul Statului Israel in Romania, Excelenta Sa, doamna Tamar Samash, Consulul Republicii Chile in Romania, Rodrigo Guzmán Barros, doamna Gladys Abankwa-Meier-Klodt, sotia ambasadorului german la Bucuresti si dr.Diana Loreta Paun, Consilier de Stat – Departamentul Sanatate Publica s.a. Prezentatorii serii dedicate ingrijirii paliative au fost jurnalistii Sanda Nicola si Mihai Radulescu, iar regizorul si coregraful Razvan Mazilu a oferit invitatilor o calatorie in lumea stralucitoare a anilor ’20. Atmosfera a fost intretinuta de Smoothie & The Urbans si de Bianca Onet. A fost o seara cu arta si cu fapte bune, in beneficiul miilor de copii si adulti care infrunta un diagnostic incurabil.
Pe scena au urcat Graham Perolls, presedinte fondator al Hospice Casa Sperantei, precum si Mirela Nemtanu, CEO Hospice, care le-au vorbit invitatilor despre schimbarea pe care, de mai bine de un sfert de secol, fundatia o aduce in vietile celor care sufera de boli incurabile. “Hospice este despre solidaritate, despre curaj si mai ales oameni: prieteni,sustinatori, pacientii si familiile lor si toti cei care ne sunt alaturi in incercarea de a face o diferenta in viata pacientilor nostri…” – a spus Graham Perolls. Pentru activitatea sa caritabila in Europa de Sud Est, acesta a fost onorat de Regina Marii Britanii cu Ordinul Membru al Imperiului Britanic (OBE), iar in 2013 i-a fost decernat Ordinul Sfantului Mihai si Sfantului Gheorghe cu rangul de Insotitor (CMG).
„Ingrijirea paliativa este inca un domeniu greu incercat in Romania, insa impreuna putem aduce speranta si putem face cu adevarat o schimbare in viata celor greu incercati„ – a fost mesajul Administratiei Prezidentiale transmis de Dr.Diana Loreta Paun, care a felicitat HOSPICE pentru cei 26 de ani de activitate in Romania.
In cadrul evenimentului caritabil au avut loc si licitatii (moderatori au fost Printul Grigore Ghyka si Veronica Savanciuc, Presedinte&CEO, Lowe Group), in beneficiul HOSPICE Casa Sperantei. Graham Perolls, presedintele fondator al HOSPICE Casa Sperantei, si Mirela Nemtanu, CEO, au multumit Catena si celorlalti parteneri pentru sprijinul si sustinerea aratate, fara de care ajutarea copiilor si adultilor care sufera de boli incurabile nu ar fi putut fi posibila. De peste 25 de ani, HOSPICE Casa Sperantei ofera sprijin gratuit si neconditionat pentru aproximativ 22.000 de pacienti si familiile acestora. Bunatatea si generozitatea tuturor
prietenilor, partenerilor, sponsorilor, donatorilor si sustinatorilor cauzei ingrijirii paliative in Romania care au participat la eveniment s-au tradus in sprijin pentru pacientii HOSPICE.
Partener traditional al HOSPICE Casa Sperantei, Catena a fost laureata in 2017 cu Hospice Champion Award, drept recunoastere pentru sprijinul acordat fundatiei de-a lungul timpului. Catena este aproape de oamenii care au nevoie de ajutor si prin alte proiecte pe care le sustine din inima, precum Salvati Copiii Romania, OvidiuRo si Fundatia Light into Europe. In ultimii ani, in urma implicarii majore in astfel de evenimente, Catena a primit numeroase premii, trofee si distinctii de excelenta, toate menite sa arate ca Farmacia inimii este, in permanenta, alaturi de toti romanii.
Despre HOSPICE Casa Sperantei
Este o organizatie non-profit infiintata in 1992 la Brasov, a introdus conceptul de ingrijire paliativa in Romania. HOSPICE este cea mai mare fundatie din tara care ofera gratuit servicii specializate de acest tip. Organizatia are doua centre cu servicii integrate, in Brasov si Bucuresti, si echipe mobile in Fagaras si Zarnesti, pentru ingrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de ingrijire paliativa, care sunt oferite in centre de zi, ambulatorii si unitati proprii pentru internare, la domiciliul pacientilor si in spitalele partenere. In cei 26 de ani de existenta, HOSPICE a adus alinare si speranta pentru peste 26.000 de copii si adulti cu boli incurabile. HOSPICE Casa Sperantei dezvolta ingrijirea paliativa la nivel national si international prin informare, prin programe educationale dedicate profesionistilor, pacientilor si comunitatii si prin imbunatatirea legislatiei in materie.