n perioada 12 iunie – 17 iunie 2018 Galeria de Arta Senso va participa la Targul International de Arta Paper Positions de la Basel, Elvetia (Ackermannshof este un splendid complex de cladiri datand din secolul XIII, situat in centrul vechi al orasului) cu lucrarile din ciclul #fast food ale artistei Ana Stefania Andronic BUZU. Aceste ”creatii ce propun un decorativism complex, impregnat de simboluri si sugestii grafice” au fost expuse la inceputul acestui an si in Austria, la Five Plus Art Gallery din Viena.
Mai multe detalii pe: http://www.paperpositions.com/en/basel/
Expozitie este sustinuta de FILDAS Art si Catena Grup prin Programul CATENA pentru ARTA.
Cu aceasta ocazie va fi prezentat albumul de arta #fast food – Ana Stefania Andronic BUZU, un volum ce contine lucrari ale artistei, editat de FILDAS Art in limbile engleza si germana. Acest proiect editorial a fost sponsorizat de Anca Vlad, Presedinte de Onoare al Asociatiei Femeilor Creatoare in Arta Plastica si Presedinte al Fundatiei FILDAS Art.
Astfel, cele mai importante galerii de arta cu programe speciale de grafica din lume isi dau intalnire la Basel, in cadrul manifestarii Paper Positions de la Basel, cu editii la Berlin si Munchen, a ajuns la cea de 49-a editie si este cel mai important targ de arta ce se desfasoara in cadrul Basel Art Week. Alaturi de Galeria SENSO participa in acest an galerii din Germania, Italia,Marea Britanie, Belgia, Austria, Franta si SUA
https://www.paperpositions.com/en/basel/exhibitors/
https://www.paperpositions.com/en/galleries/senso-art-gallery/
Anul trecut, de pilda, 95.000 de persoane au vizitat expozitia la care au participat artisti din o suta de tari. Un numar de 290 de galerii provenind din 35 de tari au expus operele a peste 4.000 de artisti si au vizitat expozitia reprezentanti din peste 300 de muzee si institutii culturale. Au participat 90 de galerii din SUA, 5 din Brazilia, 4 din Mexic, 2 din Canada si una din Cuba. Din Asia au fost 14 din China si Hong Kong, 3 din India, 3 din Japonia, 3 din Coreea de Sud, 2 din Singapore si 1 din Filipine. Din Europa au participat 56 din Germania, 48 din Marea Britanie, 32 din Franta, 26 din Elvetia, 25 din Italia, 12 din Belgia, 7 din Spania, 6 din Austria, 3 din Danemarca, 3 din Grecia, 3 din Polonia, 2 din Portugalia, 2 din Olanda, 2 din Norvegia, 2 din Suedia si cate una din Islanda, Irlanda si Romania.
”Ana Stefania Andronic este un grafician care a ocolit cu grija tentatiile vietii contemplative, opuse temperamentului ei deschis si energiei creatoare debordante care o stapaneste; s-a integrat, asemenea tinerilor din generatia pe care o reprezinta, in trepidatiile si animatia generatoare de bruiaje a vietii active, careia a ajuns sa-i descifreze atat de bine resorturile, incat le accepta cu interes lipsit de crispare, cu buna dispozitie, detasare si umor” – Dr. Doina Pauleanu, Director Muzeul de Arta Constanta
Membra din 2014 a Uniunii Artistilor Plastici, Ana Stefania Andronic BUZU a urmat cursurile de grafica de la Liceul de Arta „Nicolae Tonitza” si Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti – Facultatea de Arte Plastice, unde l-a avut indrumator pe Mircia Dumitrescu. A ales sectia de Grafica, pentru ca era fan al desenelor animate inca de pe bancile „elementarei” si a descoperit in profesorul Mircia Dumitrescu un indrumator plin de intelegere pentru “fandacsiile” discipolilor sai. Din 2010 pana in prezent a fost protagonista mai multor expozitii personale (de arta digitala, de design vestimentar, de arta decorativa) in tara si in strainatate. La Bochum, Germania (2013), lucrarile sale, de dimensiuni ample, prezentate in varianta UV au facut obiectul unui experiment artistic pe care l-a prezentat in premiera publicului european. A participat la expozitii de grup, la Bienalem iar in 2014 a participat prin Galeria Senso la Targul de Arta Contemporana de la Ruhr – Contemporary Art Ruhr, Essen, Germania, unde a revenit si in 2015, an in care a participat si la Targul Art Safari din Bucuresti. A expus din nou aici si in 2016 si tot atunci a fost prezenta la Salonul Temeiuri – Salonul de Grafica al UAP, precum si la Concursul International de creatie plastica si lirica eminesciana de la Iasi. In 2016 a lansat o carte de colorat pentru adulti, intitulata Imaginarium. A realizat o serie de comenzi de arta decorativa pentru sedii de institutii si pentru primul Cine-Cafe (Senso). Expozitiile personale din ultimii ani precum si participarile la targuri internationale ale Anei Stefania Andronic BUZU au investigat noi modalitati de expresie in pictura figurativa, evoluand spre un decorativism complex, impregnat de simboluri si sugestii grafice. In 2017, la libraria Carturesti Verona a avut loc vernisajul expozitiei de grafica de sevalet, ”Perceptii” – o expozitie de „meditatie si revelatie”. In mai 2017, la Galeriile Kretzulescu, in cadrul Targul ART SAFARI 2017, a Galeria SENSO a participat si a promovat lucrarile artistei Ana Stefania Andronic BUZU, ocazie cu care a fost lansat si albumul de arta #motion blur, un proiect realizat cu sprijinul fundatiei FILDAS Art si al Catena Grup, prin Programul Catena pentru Arta.
Galeria SENSO a participat in anul 2014 la Targul de Arta Contemporary Art Ruhr (C.A.R), Essen, Germania cu artistii Anca Boeriu, Marius Burhan si Eduard Duldner, iar la editia din 2015, cu artista Ana Stefania Andronic (Buzu), expozitia ”DiaFonii grafice”. La editiile 2015 si 2017 ale Targului de Arta ArtSafari, Galeria SENSO a participat cu artistul Corneliu Vasilescu (2015) si cu Ana Stefania Andronic (Buzu) la editiile 2015 si 2017 (cu expozitia #Motion Blur). In anul 2017, Galeria Senso a participat cu artistii Nicolae Moldovan, Ion Anghel si Edith Torony, la Arena Berlin la cea de-a IV-a editie a Targului International de Arta POSITIONS Berlin Art Fair din Germania. A fost prima galerie de arta din Romania prezenta la acest eveniment de mare anvergura din cadrul BERLIN ART WEEK. Anul acesta, in perioada 4 ianuarie – 31 ianuarie, Galeria de Arta Senso a organizat la Five Plus Art Gallery din Viena, Austria, expozitia personala #fast food a Anei Stefania Andronic BUZU.
Va multumim pentru atentia acordata acestui eveniment.