Casa cu Pisici De Radu Iacoban

O casa prea mica parca pentru atatea femei, atatea povesti, frustrari, durere. O casa cu multe pisici. Trecute in nefiinta, dar pastrate impaiate, in amintirea povestii trecute. Ca si suferintele, neeliberate, nedepasite, care impovareaza la nesfarsit, facand aerul greu de respirat iar viata si mai greu de trait.

Pisici si femei

Radu Iacoban ma impresioneaza din nou cu un text aproape feroce. Credibil, greu ca viata, dur si precis ca un chirurg, Radu Iacoban taie in carne vie si exorcizeaza demonii cu o putere extraordinara. Din povestile acestor femei, atrase fiecare parca de durerea celeilalte, adevarul iese ca un abur greu. Pluteste peste greutatea acceptarii si lasa urme de nesters. Din fericire, toate actritele duc povestea. Emilia Dobrin, Andreea Gramosteanu si Ilinca Manolache inteleg nefericirea si greutatea amintirilor care atarna pe umerii celor trei personaje feminine.

Morala

In viata, ca si in propria casa, e indicat ca din cand in cand, sa facem curat. Sa aruncam din mintea noastra, dupa ce le privim bine in lumina, toate amintirile, toate trairile reprimate, toate durerile neacceptate. In lumina adevarului se vor transforma si ne vor elibera de greutatea lor. S-o facem mai devreme, inainte de a fi prea tarziu. Sa eliberam pisicile din colivia sufletului. Sa nu tinem aproape ceva atat de dureros. S-ar putea sa fie mai puternic decat noi.

Casa cu pisici

Text si regie: Radu Iacoban
Scenografia: Mihaela Ularu
Light design: Bogdan Gheorghiu
Distributia: Emilia Dobrin, Andreea Gramosteanu, Ilinca Manolache
Acest material va este oferit prin Programul Catena pentru Arta
Realizator: Mihaela Moldoveanu
Redactor: Ioana Bercaru