Indispensabilii

O comedie savuroasa excelent exploatata de trupa Improvisneyland, o comedie ce are in centru o pereche de… chilotei care infierbanta imaginatia personajelor, prinse in eternul joc al dragostei si-al intamplarii!

Un functionar, o sotioara si-o parada ce le schimba viata

Carl Sternheim, dramaturg german, nascut dintr-un tata evreu si o mama luterana din clasa muncitoare, este cunoscut pentru satirizarea societatii germane din perioada wilhelmina. Indispensabilii este poate cea mai cunoscuta piesa a lui Steinheim, adaptata si de cunoscutul comedian Steve Martin.

Dialoguri spumoase iau nastere intre personajele foarte diferite ale piesei. Sotioara inocenta, sotul functionar cu vederi clare si inguste, un poet, o vecina fata batrana, un barbier evreu, un tanar om de stiinta. Sunt luate in discutie toate aspectele vietii: de la viata ordonata a unui functionar care se confunda cu fundalul, la visele si pasiunile unei tinere sotii, la rolul poeziei in viata omului si daca un barbat adevarat e nevoie sa faca mai mult decat sa stampileze acte la biroul sau pana la ora cinci!

Raurile curg si prin tevi ruginite

Din fericire, indispensabilii care cad inexplicabil de pe coapsele sotiei, chiar in timp ce regele se plimba prin parc, atrag priviri si infierbanta spirite. Briza pasiunii patrunde in casa functionarasului ordonat si-a tinerei sale sotioare. Odata cu ea si doi pretendenti salbatici. Ceea ce urmeaza, e demn de o trupa de comedie ce de sapte ani de zile face publicul sa rada. Improvisneyland. Regia ii apartine tanarului Alex Mihail, castigator al premiului Uniter 2005 pentru debut si unul din regizorii care monteaza pe scenele New York-ului.
Din distributie fac parte Rozana Radu, Radu Ciobanasu, Pavel Barsan, Axel Moustache, Andreea Samson/Monica Anastase, Madalin Mandin. Fiecare dintre ei este actor profesionist si impreuna formeaza trupa de teatru de improvizație Improvisneyland, una dintre cele mai longevive echipe de improvizatori din Romania.
Spectacolul este independent, produs de Fundatia Ileana Mustatza si Asociatia Tam-Tam in parteneriat cu Casa de Cultura Friedrich Schiller si gazduit de Teatrul National Bucuresti. Proiectul a fost finantat si sustinut de peste 130 de fani ai trupei Improvisneyland. La mai multe!
Acest material va este oferit prin Programul Catena pentru Arta!
Realizatori: Oana Georgescu
Mihaela Moldoveanu