Expozitie Poduri Europene 2014

O noua expozitie Poduri Europene poate fi vizionata la Muzeul de Arta Constanta pana pe 16 octombrie 2014. Poduri Europene 2014 este un proiect sustinut de Fundaţia Fildas Art, Asociatia Femeilor Creatoare in Arta Plastica din Romania, in calitate de organizatori si Farmaciile Catena, prin Programul Catena pentru Arta, in calitate de sponsor.

Tabara internationala de pictura

Expozitia cuprinde lucrari de pictura si sculptura realizate in tabara internatională organizata, ca in fiecare an, la Eforie Sud, dar si lucrari realizate in editiile anterioare. La editia de anul acesta au participat artiste din Romania, Olanda, Germania si Bulgaria: Erika Sellmann Busching, Ellen Gerts, Karin Welke, Marielle van den Bergh, Rodica Xenia Constantin, Jozina Marina, Elena Dumitrescu, Paula Vladescu, Marinela Mantescu, Dalia Bialcovski, Adriana Badescu, Karla Kassenaar, Sorina Tibacov, Daniela Grapa, Cristina Ciobanu, Viorica Iacob, Manuela Botis, Miriana Savova, Carmen Poenaru.

Inspiratie la malul Marii Negre

Tabara-atelier nu si-a propus revenirea la pictura atmosferica, tematici restrictive, o recuzita obligatorie (scoici, valuri, furtuni, stanci, nave in pericol, ce-i drept mai rare în anotimpul, timpul si locul alese), ci a dorit si a putut sa adune laolalta creatoare cu renume si drept de cetate in plastica europeana, cu propensiune catre monumental si abstract; alegerea participantelor, din care orice factor aleatoriu a fost exclus prin alegere si prognoza, prilejuieste intalniri intre generatii si personalitati, intre artiste aflate in perioadele de formare si confirmare, reusind cu fiecare tabara si manifestare expozitionala, sa provoace o atmosfera de comunicare interculturala, de alteritate, concentrare si creativitate (dr. Doina Pauleanu – critic de arta)

Expozitia poate fi vizitata in perioada 1-16 octombrie 2014.

Program: orele 9:00 – 20.00; Luni si marti – închis

De asemenea, va invitam sa vizionati imagini din expozitiile noastre anterioare accesand link-ul: https://Sensoarte.ro/arte/arte-vizuale/poduri-europene

Acest material va este oferit prin programul Catena pentru Arta

Realizatori: Ruxandra Dumitrescu
Mihaela Moldoveanu