Ospitalitate in satele romanesti

ANTREC Romania si Revista Vacante la tara va invita la evenimentul „Ospitalitate in satele romanesti”, in perioada 25 – 26 octombrie 2014, la Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” din Bucuresti. Evenimentul continua seria manifestarilor „20 de ani de ANTREC – Sarbatorim traditia”.

Veti redescoperi ospitalitatea specifica satelor traditionale romanesti si a pensiunilor ANTREC Romania. Acestea au pregatit oferte speciale de sezon in toate colturile tarii. Pe aleile Muzeului National al Satului „Dimitrie Gusti” veti admira dibacia mesterilor populari in cadrul expozitiilor de mestesuguri si de artizanat. Atmosfera de voie buna si de dans va fi asigurata de ansamblurile venite din zona Bran-Moieciu si Pestisani, Gorj: ansamblul folcloric „Voinicelul” al Scolii Generale din Moieciu de Jos, ansamblul folcloric „Legenda Branului” din Bran-Moieciu si ansamblul folcloric „Nedeuta” din Peștisani, judetul Gorj. Ne bucuram de participarea la eveniment a membrilor Statiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie Pietroasa – Buzau, filiala a USAMV : Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti, care vor promova „singurul vin universitar” din tara.
Sambata, 25 Octombrie 2014, va avea loc Simpozionul „Ospitalitate in satele romanesti: Autenticitate si Traditii – Cheia succesului in turismul rural” in cadrul Salii Victor Ion Popa din incinta Muzeului National al Satului „Dimitrie Gusti”. Coordonator/moderator: conf.univ.dr.Maria Stoian, presedinte fondator ANTREC Romania.

In cele doua zile de eveniment va invitam sa admirati Expozitia de fotografie „Vacante cu farmec”, fotograf: Cristian-Alexandru Catana, expozitie etalon a frumusetilor turismului rural romanesc.
In paralel cu evenimentul nostru, in cadrul Muzeului National al Satului „Dimitrie Gusti” are loc Targul de Sfantul Dumitru, manifestare traditionala a muzeului ce reuneste mestesugari, artizani populari si ansambluri folclorice .
„Ospitalitate in satele romanesti” este un eveniment organizat de ANTREC Romania cu sprijinul Autoritatii Nationale de Turism(ANT).

PROGRAM
Sambata – 25 octombrie:
10:00–18:00 – Expozitie de produse tradiționale si artizanat; prezentare de programe turistice și agroturistice;
11.00 – 13.00 – Program folcloric: dansuri si muzica populara din zona Brasov și Gorj;
– Ansamblul folcloric “VOINICELUL” al Școlii Generale din Moieciu de Jos, Bran, Brasov Coordonator – prof. Cristina GARBACEA;
– Ansamblul folcloric LEGENDA BRANULUI din Bran-Moeciu, Brasov; Coordonator – Ioan OLTEANU;
– Ansamblul folcloric NEDEUȚA din Peștisani, Gorj; Coordonator – prof. Adrian BOBIRCI
14:00-16:00 – Simpozion “Ospitalitate in satele romanesti: Autenticitate si Tradiții – Cheia succesului in turismul rural”– Sala Victor Ion Popa.
10.00 – 18:00 –Expozitie de fotografie „Vacante cu Farmec” ,
10.00 – 18.00 –Prezentarea „singurului vin universitar” – Statiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie Pietroasa – Buzau,filiala USAMV Bucuresti
Duminica – 26 octombrie:
10:00–18:00 – Expozitie de produse tradiționale si artizanat și prezentare de programe turistice și agroturistice
10.00 – 18:00 –Expozitie de fotografie „Vacante cu Farmec”

Va asteptam cu drag!