Kulturama 2015

Kulturama este un proiect cultural care isi propune incurajarea si sustinerea tinerelor talente (studenti, masteranzi si absolventi ai universitatilor de arte, artisti amatori, artisti consacrati) in scopul de a-si promova creatiile artistice, de a se face cunoscuti si de a participa la actul cultural, prin organizarea de expozitii si evenimente artistice in Piata Revolutiei.

Timp de trei luni, Piata Revolutiei se va afla in centrul atentiei iubitorilor de arta

Kulturama Bucuresti constituie un act de reactualizare si valorificare a resurselor locale prin sensibilizarea opiniei publice fata de specificul cultural al orasului, prin promovarea in randul comunitatii, prin sustinerea si incurajarea tinerilor artisti de a se manifesta liber, prin punerea in valoare a unui spatiu cultural de partimoniu, prin refunctionalizarea lui – a spus Carmen Popa (owner Kartell Media&Events), cea care a initiat si coordonat acest proiect.
Kulturama intentioneaza sa introduca Piata Revolutiei in circuitul cultural si turistic national si international, punandu-se in valoare atat bogatia arhitecturala a acestui spatiu, cat si cultura in general, dupa modelul marilor capitale europene. Recent a fost montat impreuna cu studentii de la Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, lucrarea Guma de mestecat – Cei 7 ani de acasa a Anei Petrovici-Popescu
Promovarea artei in strada prin spatiul generos din Piata Revolutiei se va materializa in expozitii permanente de arte vizuale: sculptura, pictura, arhitectura, fotografie, grafica, design de obiect, bijuterie contemporana, spectacole de teatru, evenimente din domeniul literaturii, prezentari de moda. In fiecare week-end tinerii vor putea evolua la eveniment gen happenig, performance, teatru, concerte. Pe durata proiectului se vor desfasura si o serie de ateliere de creatie pentru copii, tema fiind Arta pe Glob si calatoria cu cei mici pe toate continentele.
Acestia se vor opri in diverse orase, le vor studia si apoi vor reproduce lucrari de arta.

Programul Kulturama: iulie – septembrie, zilnic, intre orele 10.00 – 22.00.

Kulturama Bucuresti isi propune ca publicul bucurestean si turistii care trec prin zona sa aiba o alternativa de petrecere a timpului liber, alaturi de artisti si de arta intr-un spatiu mai putin conventional.

Artisti valorosi alaturi de Kulturama 2015

Cu un caracter interdisciplinar, acest proiect care ofera publicului larg liberul acces la manifestari cultural-artistice de calitate pe toata durata verii reuneste in acelasi spatiu evenimente culturale complementare sau care se pot succede care implica discipline artistice diverse, precum artele plastice (sculptura, pictura, arhitectura), arta fotografica, teatrul, literatura, muzica sau dansul.
Numerosi artisti consacrati sunt implicati in acest proiect: actorii Marius Manole si Serban Pavlu (participant la primul proiect de teatru independent al Asociatiei Inspira, marca On Stage – Acum, ori niciodata), pictorul Alexandru Radvan, sculptorii Reka si Darie Dup sau artistii fotografi Dan Besliu, Dana Dociu si Andrei Pacuraru (membri fondatori ANAV, Asociatia Nationala pentru Arte Vizuale Contemporane).
SENSO TV si TONICA sunt parteneri media ai KULTURAMA Bucuresti 2015
Realizator: Oana Georgescu
Foto: Oana Georgescu, arhivele personale ale artistilor