Grand Prix-ul “Orfeul de AUR” pentru Opera Comica pentru Copii

OPERA COMICA PENTRU COPII (director fondator Smaranda Oteanu Bunea) a obtinut la cea de-a VI a editie a Campionatelor Europene de Folclor, EUROFOLK Festival 2014 de la Nessebar, Bulgaria, desfasurata sub egida Academiei Europene de Folclor, ialtele distinctii GRAND PRIX, titlul de Campion Absolut si Trofeul ORFEUL de AUR.

In semifinalele festivalului-concurs artistii romani au obtinut Medalia de Aur, 5 Premii Speciale pentru solisti si placheta “ORFEUL de AUR”, distinctii care le-au adus si nominalizarea pentru participarea in Marea Finala. La final aveau sa triumfe, obtinand trofeul suprem si un premiu in valoare de 1.000 de euro

Succes absolut al OPEREI COMICE PENTRU COPII la Campionatul European de Folclor ”EURO FOLK” 2014, editia a VI-a, Nessebar, Bulgaria

In perioada 9 iulie – 13 iulie 2014, artistii OPEREI COMICE PENTRU COPII din Bucuredti, in frunte cu Directorul Fondator Smaranda Oteanu Bunea au participat in Bulgaria, la Nessebar, la cea de-a VI-a editie a EURO FOLK 2014, Campionatul European de Folclor. Acest festival–concurs a debutat pe 3 iulie si se desfasoara in patru localitati (Nessebar, Burgas, Sveti Vlas si Pomorie) sub egida EAFF, European Association of Folklore Festival (director si organizator Nikolov Kaloyan ) si a EURO FOLK Academy.

Alaturi de Romania (programul prezentat de artistii romani s-a numit ”ROMANIA – Land of my Heart”) au fost prezenti aproape 1000 de dansatori din tari de pe doua continente, Europa si Asia.

Ca o incununare a evolutiilor lor artistice si a succesului de care s-au bucurat in primele seri de festival, artistii OPEREI COMICE PENTRU COPII au fost rasplatiti cu Medalia de Aur si Placheta ORFEUL DE AUR ale EURO FOLK Festival, calificandu-se in marea finala unde va fi desemnat castigatorul Grand Prix-ului concursului. Solistii OPEREI COMICE PENTRU COPII Bucuresti, Oana Serban, Lucia Racoveanu, Roberta Enisor, Jennyfer Dumitrascu si Bogdan Serban au fost rasplatiti cu Premii Speciale la EURO FOLK 2014. La succesul extraordinar al spectacolelor de muzica si dansuri romanesti a contribuit si baletul OPEREI COMICE PENTRU COPII Bucuresti care a impresionat de fiecare data publicul spectator, juriul si organizatorii; Alexandra Corneanu, Theodora Munteanu, Andreea Soare, Claudia Iagar, Alis Gheorghe, Sabina Chirila, Andy Ardeleanu, Mihai Pricope, Daniel Manea, Ionut Birjoveanu, Octavian Iuga, Andrei Dogaru.

In luna aprilie 2014, artistii OPEREI COMICE PENTRU COPII au cucerit la cea de-a II-a editie a SUPER DANCE Festival – Festivalul International de Folclor si Dans Modern de la Sankt Petersburg 2 PREMII I la 2 categorii (dans modern si dans popular) si Medalia de Aur a festivalului.

https://Sensoarte.ro/lifestyle/Eveniment-5157/super-dance-festival-2014-sankt-petersburg

https://Sensoarte.ro/lifestyle/Calatorii-5166/sankt-petersburg-venetia-nordului

La sfarsitul anului trecut, la a XII-a editie a Festivalului International de Folclor de la Praga (30 octombrie – 3 noiembrie 2013), ei au cucerit inalta distinctie CERTIFICAT of EXCELLENCE si calificativul EXCELLENT ”for The Comic Opera for Childern Romania”!

https://Sensoarte.ro/lifestyle/Eveniment-4702/opera-comica-pentru-copii-din-bucuresti-triumf-in-turcia

Inca un Premiu International obtinut dupa Trofeele si Premiile cucerite in septembrie 2013 in Turcia (Certificat of Excellence la MEDITERRANEAN CULTURE and ART INTERNATIONAL FESTIVAL) si Bulgaria (Grand Prix „GOLDEN ORPHEUS”– Marele Premiu ”ORFEUL de AUR” la BLACK SEA FEST – EURO FOLK 2013).