Doru Tulcan – expozitia Mundus

Artistul Doru Tulcan a adus la Galeria Romana din Bucuresti o expozitie care reuneste desene si picturi din anii '70 cu lucrari realizate recent in tehnici speciale, folosind nisipul.

Expozitia Mundus a artistului Doru Tulcan este deschisa la Galeria Romana in perioada 14 mai – 11 iunie 2019.

Astazi, la Galeria Romana, hartile Mundus sunt scoase – pentru un rastimp – din tainitele lor. Incredintandu-li-se, privitorul e indemnat sa regaseasca acea cale pierduta, sau ratacita, caruia ii spunem uneori si drumul catre centru. Un centru care in lumea sacrului se poate afla oriunde, intreg si nevatamat. Ii este uneori dat artistului, dar si contemplatorului sa-l identifice in actul facerii si al contemplarii, descoperindu-l in chiar esenta umanitatii sale indestructibile. (Cristian-Robert Velescu, critic de arta)

Format intre severitatea maestrului Julius Podlipny si non-conformismul lui Stefan Bertalan, artistul Doru Tulcan, membru fondator al Grupului Sigma, a debutat sub semnul constructivismului Timisorean de la inceputul anilor `70.

Nascut in 1943, la Caldova, Arad, membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania, Doru Tulcan a studiat la Liceul de Arta Timisoara, cu profesorii: Iulius Podlipny, Simion Marcus, Victor Gaga, Stefan Bertalan, Szakats Bela, dupa care a absolvit Institutul de Arte Plastice Ion Andreescu, Cluj-Napoca.

A organizat numeroase expozitii personale si a participat la expozitii colective atat in tara, cat si in strainatate, lucrarile sale aflandu-se in colectii particulare si in muzee din: Romania, Franta, Germania, Canada, Italia, Grecia.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras