Dineu cu prosti, la TNB

Celebrul text al lui Francis Veber, montat la TNB de Ion Caramitru, aflat in dubla ipostaza de actor si regizor, e o comedie spumoasa si totodata plina de talc.

E vorba despre o joacă, nu lipsita de cruzime, de oameni mari. Un grup de intelectuali, plictisiti de viata pariziana, se tine de farse: in fiecare miercuri seara se intalnesc pentru un dineu cu prosti. Asta presupune ca fiecare dintre ei, dupa ce a scotocit dupa cel mai prost dintre prosti, dupa ce i-a intocmit cu temeinicie dosarul, isi aduce la intalnirea simandicoasa candidatul. Prostii, pusi fata in fata, sunt antrenati cu viclenie in discutie, trasi de limba, in fine – lasati sa se desfasoare, pentru ca la finalul serii, prostul cel mai prost sa primeasca trofeul meritat.

Pana la urma, se dovedeste ca prostii nu sunt prosti, ci sunt naivii care sunt corecti, cinstiti, mereu pacaliti de ingamfatii snobi si lipsiti de scrupule, care se cred desteptii pamantului si care nu realizeaza ca oricand, viata ii poate pune in ipostaza de asa-zisi prosti.

Un spectacol care nu se poate face daca nu ai un actor de talia lui Horatiu Malaele, dupa cum a marturisit Ion Caramitru.
Alaturi de Horatiu Malaele ii vedem pe Ion Caramitru(care l-a inlocuit pe regretatul Serban Ionescu), Medeea Marinescu, Alexandru Bindea, Teodora Mares, Cristina Ciuciulica, Dorin Andone, Tomi Cristin, Alexandru Georgescu.

Acest material va este oferit de Catena.
Realizator: Ema Nicola.