Ana Ruxandra Ilfoveanu – Fiecare avem un paradis al nostru

Artista Ana Ruxandra Ilfoveanu vede lumea ca o scena pe care personajele evolueaza spre lumina, fiind insotite de superbe obiecte si animale. In expozitiile sale, artista a prezentat mereu alaturi de picturi si numeroase desene. Folosind penita si tusul atunci cand deseneaza, artista isi asterne cu rapiditate ideile. Desenele sale sunt cautari si cercetari asupra caracterului personajelor suprarealiste, pe care apoi le picteaza pe panze de mari dimensiuni.
Ana Ruxandra Ilfoveanu gaseste inspiratie in viata de zi cu zi, in spectacolul strazii, in muzica si in cartile pe care le citeste. Universul sau pictural este plin de umor si fantezie, invitandu-ne sa ne bucuram in fiecare zi de spectacolul vietii.

Despre cariera artistei Ana Ruxandra Ilfoveanu

Ana Ruxandra Ilfoveanu s-a nascut in 1947 la Ploiesti si din 1977 este membra a Uniunii Artistilor Plastici din Romania. A organizat numeroase expozitii personale, dintre care de remarcat este expozitia din 2009 intitulata Saga Ilfoveanu impreuna cu Sorin Ilfoveanu, Adrian Ilfoveanu si Nicu Ilfoveanu, la Galeria ArtSociety, Bucuresti. In 2004 a fost decorata cu medalia Ordinul Cultural cu grad de ofiter.
Lumea-ntreaga e o scena si toti oamenii-s actori», ne transmite Ana Ruxandra Ilfoveanu prin intermediul lucrarilor expuse in februarie-martie 2017 la Galeria Senso. Citatului shakespearian ii putem asocia, (trans)puse in opera, draperiile stranse – adevarate culise laterale – care dirijeaza privirea catre actiunea in derulare si permit cooptarea spectatorului, asigurand uneori chiar complicitatea sa; scena nu este niciodata goala, ci populata cu arlechini, muzicieni, ingeri, alte intrupari relaxate sau preocupate, umbre. (Doina Pauleanu, directorul Muzeului de Arta din Constanta)
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras