Fildas Trading, un TRUE LEADER al mediului de afaceri romanesc

Compania Fildas Trading a fost desemnata pentru al treilea an consecutiv TRUE LEADER de catre ICAP Romania, membra a ICAP Group, cel mai important grup de informatii de afaceri din Sud-Estul Europei. Criteriile care au stat la baza acestui titlu au fost: EBIDTA (Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation and Amortization) de 126 milioane de lei, o crestere a numarului de angajati de 16% si un rating ICAP A2. Premiul, care recompenseaza progresul permanent al Fildas Trading si siguranta financiara, a fost acordat in cadrul celei de-a III-a editii a ceremoniei 2017 TRUE LEADERS by ICAP Romania, care a avut loc pe 30 octombrie 2018.

In cadrul acestui eveniment au fost premiate cele mai performante companii din Romania, in baza datelor financiare de la finele anului 2017. Fildas Trading a primit premiul pentru ca a indeplinit simultan cele patru criterii de selectie: se afla printre primele 500 de companii din Romania in functie de profitabilitate (EBITDA pentru 2017), este lider in domeniul de activitate, a inregistrat o crestere semnificativa a numarului de angajati (2017 vs 2016) si are un risc de creditare scazut (ICAP Credit Score de la A1 la B2).

Fildas Trading a fost reprezentata la eveniment de Daniel Marin, Director Financiar, si Lacramioara Chiru, Director Vanzari Spitale si Dezvoltare Servicii.

2017 TRUE LEADERS by ICAP Romania a fost moderat de jurnalista Emma Zeicescu, iar gazde au fost Nikitas Konstantellos, president & CEO ICAP Group, si Adrian Marcu, corporate sales manager, Metodologia premiilor TRUE LEADERS. Printre invitati s-a numarat si Paula Pirvanescu, Secretar de Stat in Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, care a vorbit despre „Situatia mediului de afaceri din Romania”. Zeci de oameni de afaceri, presedinti si directori de mari companii, marea majoritate laureati ai Galei de decernare a premiilor TRUE LEADERS pentru anul 2017, au participat, de asemenea, la eveniment.
ICAP Romania, membra a ICAP Group, este una dintre putinele companii din Europa acreditate de Autoritatea Europeana pentru Valori Mobiliare si Piete ca Agentie de Credit Rating. Ratingul ICAP prezinta o estimare a calitatii de creditare a companiilor, cu privire la capacitatea de rambursare si a riscului de faliment intr-un orizont de timp de un an. Aceasta apreciere se bazeaza pe analiza informatiilor comerciale, financiare si tranzactionale prezente in sursele oficiale si pe compararea companiei evaluate cu cele din sectorul de activitate relevant.

Recent, compania Fildas Trading a fost desemnata lider al pietei de distributie a medicamentelor, in cadrul primei editii a Galei Companiilor de Elita, organizate de revista Capital, iar criteriile de selectie au fost demersurile jurnalistice combinate cu expertiza specialistilor in consultanta, bazate pe cifra de afaceri, profitul net si pe numarul de angajati ai fiecarei companii.

Infiintata in anul 1991, Fildas Trading a devenit in timp una dintre cele mai importante companii de import si distributie de medicamente, suplimente alimentare, produse tehnico-medicale si dermato-cosmetice de pe piata romaneasca, avand ca scop principal imbunatatirea sistemului de distributie a produselor catre farmacii, spitale si alte tipuri de clienti. Toate depozitele Fildas sunt autorizate de catre autoritatile de profil si functioneaza in conformitate cu standardele internationale de Buna Practica in Distributie. Fildas Trading are peste 1.000 de angajati si asigura acoperirea nationala printr-o retea de 14 depozite de medicamente si o impresionanta flota de transport, iar Catena, reteaua de farmacii afiliata, are peste 720 de unitati si peste 5.000 de angajati. Fildas este o companie cu capital integral romanesc, avand-o ca fondatoare si actionar majoritar pe antreprenoarea Anca Vlad.