Ionut Marin – Sculpturi pret-a-porter

Imaginate de artistul Ionut Marin (aka John MOTA), creatiile purtabile, din piele si metal, va asteapta sa le vedeti la Galeria Galateca, in expozitia "Sculpturi pret-a-porter", in perioada 31 mai – 11 iunie 2022.

Gentile au fost special create si personalizate pentru Dragoș Bucurenci, Tibi Clenci, Paul Olteanu, Tibi Ușeriu, Adrian Pascu, Alexandru Pițigoi, Alex Filip, Marius Manole, Simion Bogdan Mihai, Silviu Țolu.

"Una dintre aspirațiile artei moderne a fost să coboare în viața de zi cu zi, să iasă din postura de obiect muzeal, destinat doar admirării. A apărut în acest fel o nouă ramură a artei, destinată implicării în aspectul obiectelor folosite în mod cotidian. În plan artistic, aceasta operează cu aceleași mijloace compoziționale, cromatice, formale ca și pictura sau sculptura.
Obiectele din această expoziție sunt dovada că acest lucru este posibil. Un accesoriu banal se poate transforma într-un semn distinctiv, într-o operă unică la purtător, într-o marcă a personalității.
Ca și în cazul altor opere de artă, simpla lor privire poate să ne schimbe în bine umorile, să ne tonifice, să ne ofere doza zilnică de inspirație, visare și iluzie." (Călin Stegerean, Curator expozitie)

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras