Regizorul Jan Lauwers la Sibiu

Dupa negocieri care dureaza de mai bine de 4 ani, organizatorii Festivalului International de Teatru de la Sibiu au reusit sa faca posibila prezenta unuia dintre cei mai importanti regizori europeni, belgianul Jan Lauwers.

Publicul a avut sansa sa asiste, la Libraria Humanitas, la spectacolul-lectura Camera Isabelei, dupa un text semnat de regizorul belgian. La sfarsitul lecturii, autorul s-a aratat incantat de entuziasmul si prospetimea spectacolului oferit de studentii la actorie. Tot in aceeasi zi, publicul a putut urmari proiectia filmului Goldfish Game semnat de Jan Lauwers. Regizorul belgian a sustinut, de asemenea, o conferinta speciala, la Centrul Habitus.

Mult asteptate au fost cele doua reprezentatii cu Casa cerbilor sustinute de compania lui Jan Lauwers.
Pornind de la ideea ca arta reprezinta natura umana, iar arta devine o reflectare a celui care observa, The Deer House / Casa cerbilor prezinta povestea reala a jurnalistului de razboi Kerem Lawton, fratele uneia dintre dansatoarele companiei, ucis in razboiul din Kosovo.

Spectacolul a fost produs la cererea Salzburger Festspiele, iar regizorul Jan Lauwers a fost distins cu marele premiu la Festivalul International de Teatru din Sarajevo, Grand Prix – Golden Laurel Wreath Award for Best Performance.