Muzica la Palatele Brancovenesti – Cvartetul Arcadia

Din luna martie Palatul Mogosoaia, va gazdui cea de-a III a editie a Stagiunii “Muzica la Palatele Brancovenesti”, proiect distins cu Premiul Uniunii Criticilor Muzicali la Gala Premiilor Forumului Muzical Roman.

Dupa succesele anilor precedenti, in care Sala scoartelor din Palatul Mogosoaia a fost arhiplina, anul acesta Centrul Cultural PalateleBrancovenesti colaborand cu Institutul Polonez, Centul Cultural al Republicii Ungaria si cu Institutul Cultural Roman propune iubitorilor artei sunetelor 12 recitaluri care se vor desfasura in perioada 13 martie – 16 octombrie. Cu ocazia dublei aniversari a 130 de ani de la nasterea lui George Enescu si a lui Bela Bartok, cvartetul Arcadia a sustinut un program alcatuit din Cvartetul nr.2 de Enescu, opus inclus in repertoriu de ansamblul Arcadia, la solicitarea organizatorilor si Cvartetul nr.5 de Bartok.

Cvartetul Arcadia, castigator in anul 2009 al Concursurilor de la Hamburg si Lugano, s-a format la Cluj Napoca sub indrumarea lui Nicusor Silaghi, membru al Cvartetului Transilvan, iar in ultimii ani s-a perfectionat in cadrul cursurilor de maiestrie, organizate la Bucuresti de catre Institutul Cultural Roman si sustinute de unul dintre cele mai valoroase cvartete ale lumii – Cvartetul Belcea.

Membrii Cvartetului Arcadia: violonistii Rasvan Dumitru si Ana Török, violistul Traian Boala si violoncelistul Zsolt Török, au incantat publicul prezent in sala Scoartelor de la Palatului Mogosoaia.