Mathias Eick Quintet 3 – Garana Jazz Festival 2011

Mathias Eick s-a nascut in 1979, in Norvegia, in apropierea orasului Eidsfoss din tinutul Vestfold. Este cunoscut in principal datorita inregistrarilor facute la prestigioasa casa de discuri ECM.

Instrumentul principal la care canta este trompeta, dar canta de asemenea la double bass, vibrafon, pian si chitara. De-a lungul timpului a cantat cu multe grupuri si muzicieni cunoscuti, cum ar fi Jaga Jazzist, Manu Katche si “Trondheim Jazz Orchestra” impreuna cu Chick Corea si Pat Metheny. Este cunoscut si pentru colaborarea cu cantaretul si compozitorul norvegian Thomas Dvbdahl.

Albume solo: The Door, in 2008 si Skala in 2011. Ca sideman: cu Iro Haarla : in 2004 – Northbound cu Trygve Seim, Uffe Krokfors si Jon Christensen, iar in 2011 – Vespers cu Trygve Seim, Ulf Krokfors si Jon Christensen. Cu Manu Katché: in 2007 – Playground (ECM Records) cu Trygve Seim, Marcin Wasilewski, Slawomir Kurkiewicz si David Torn. Cu Jacob Young: in 2004 – Evening Falls (ECM Records), iar in 2007 – Sideways (ECM Records). Cu Lars Danielsson: in 2009 – Tarantella (ACT Music).
Mathias Eick este castigator al premiului “The International Jazz Award for New Talent 2007”.