Galeria Romana aniverseaza 5 ani de activitate

Galeria Romana implineste 5 ani de activitate, prilej cu care organizeaza o expozitie - omagiu, ce prezinta o selectie de lucrari reprezentative pentru istoria artei romanesti, o expozitie in care vor sta impreuna mari maestri ai picturii romanesti clasice si maestri ai picturii romanesti contemporane.

Intr-un peisaj cultural dinamic, cu evenimente dintre cele mai diverse, Galeria Romana ramane un reper de stabilitate si valoare artistica. De-a lungul celor 5 ani de existenta, aici au avut loc peste 30 de expozitii de pictura si grafica, atat ale artistilor romani cat si straini, expozitii de ceramica si portelan, bijuterie contemporana, icoane ortodoxe traditional bizantine.

De asemenea, au fost organizate evenimente culturale cu tematica sociala, educativ plastica, participari la licitatii caritabile, numeroase lansari de carte, conferinte, ateliere. De-a lungul celor 5 ani de viata, Galeria Romana a participat la importante evenimente de pe scena cultural nationala si internationala: festivaluri internationale de poezie, expozitii internationale de pictura, colaborari cu muzee si institutii de specialitate din tara si din afara tarii.

Expozitia 5 ani impreuna este deschisa in perioada 19 martie – 4 mai 2019 la Galeria Romana.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras