Noaptea Institutelor Culturale

Aproape 70 de evenimente derulate in 11 puncte din Bucuresti. Filme (artistice, documentare, lungi si scurtmetraje), expozitii (fotografie sau instalatie video), lansari de carte, concerte (muzica traditionala, muzica clasica, de chitara sau de club), pantomima si teatru, recitaluri de poezie, jocuri, concursuri, teste, bonusuri. Pe scurt, Noaptea Institutelor Culturale! 25/26 iunie 2010.

Ajunsa la cea de-a patra editie, Noaptea Institutelor Culturale este unul dintre cele mai importante evenimente culturale din Bucuresti, iar in 2010 va incerca sa demonstreze – din nou – acest fapt, in cele peste 16 ore pline de actiune. Ca si in editiile trecute, portile centrelor si ale institutelor culturale, precum si ale partenerilor acestora, vor fi deschise pentru o noapte intreaga miilor de vizitatori asteptati.

Un eveniment organizat de 13 centre si institute culturale, din care 12 aflate sub egida EUNIC (British Council, Centrul Ceh, Centrul Cultural al Republicii Ungare, Delegatia Valonia-Bruxelles, Forumul Cultural Austriac, Fundatia Culturala Greaca, Institutul Cervantes, Institutul Cultural Roman, Institutul Francez, Institutul Goethe, Institutul Italian de Cultura “Vito Grasso”, Institutul Polonez) si Centrul Cultural si de Informare al Ambasadei Ucrainei.

Coordonatorul editiei din acest an este Institutul Polonez.

Parteneri: Primaria Generala a Municipiului Bucuresti, Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB), Asociatia Green Revolution
Parteneri media: Cocor MediaChannel, feeder.ro, gingergroup.ro, lumebuna.ro, modernism.ro, Sensoarte.ro, veiozaarte.ro

Pe durata evenimentului, RATB va pune la dispozitia publicului o cursa speciala care va circula intre toate punctele care organizeaza actiuni, in intervalul orar 23.00 – 04.00. Calatoria este gratuita. Iar pentru cei carora nu le lipseste simtul ludic si nici dragostea pentru mediu, Asociatia Green Revolution are un gand bun si 100 de biciclete ce pot fi imprumutate, gratuit, de la centrul de inchiriere situat la intrarea in parcul Tineretului (intrarea dinspre liceul Sincai).

Deoarece exista posibilitatea ca numarul de biciclete sau al punctelor de imprumut sa creasca, urmariti informatiile publicate in programul evenimentului, pe blogul Institutului Polonez si pe site-ul Institutului Cultural Roman.