Masterclass cu dirijorul Konrad von Abel la Bucuresti

Masterclass cu dirijorul Konrad von Abel la Bucuresti 29 aprilie 2015

Corul National de Camera Madrigal – Marin Constantin organizeaza, in perioada 13-18 mai 2015, la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, un masterclass sustinut de Konrad von Abel, dedicat tinerilor dirijori.
Konrad von Abel s-a nascut in Germania, in anul 1958, iar la varsta de 17 ani l-a cunoscut pe marele dirijor roman Sergiu Celibidache, al carui asistent a fost timp de 10 ani (1986-1996). A dirijat Orchestra Simfonica Siciliana din Palermo, Filarmonica din München, Bern Symphony Orchestra, Orchestra Simfonica din Bari, Orchestra Alessandro Scarlatti din Napoli, Orchestre Régional de Picardie, Cyprus Symphony Orchestra. In prezent, Konrad von Abel este directorul artistic al Academiei Internationale de Muzica din Besanson si dirijorul Corului Monteverdi din München.
Piesele care se vor studia pe parcursul masterclass-ului sunt: Josquin Desprez – Ave Maria, Jan Pieterszoon Sweelinck – Hodie Christus natus est, Al. Scarlatti – Exultate Deo, J.S. Bach – Jesu meine Freude, Robert Schmidt – Der Schmied op. 145, Johannes Brahms – Darthulas Grabgesang, op. 42, Edward Elgar – Go Song of Mine.
Evenimentul se desfasoara la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, in perioada 13-18 mai 2015, intre orele 16:00 si 18:00, Sala 21, Corpul C. Inscrierea se face prin e-mail, pe baza de CV, la adresa [email protected]. Taxa de participare este de 100 RON, organizatorii oferind o reducere de 50% pentru stundentii UNMB.