Voltaj a decolat spre Viena

Declaratiile reprezentantilor Romaniei la EUROVISION 2015 inainte de a urca in avionul spre Austria

Delegatia Romaniei la Eurovision 2015 a plecat spre capitala Austriei luni, 11 mai. Inainte de imbarcare, baietii de la Voltaj au declarat ca sunt optimisti si pregatiti pentru experienta Eurovision, un eveniment special pentru orice artist.

Abia asteptam sa traim experienta aceasta! Ne-am pregatit foarte bine si suntem gata de concurs. Speram ca staff-ul de la Viena sa puna in scena ideile noastre asa cum le-am transmis, astfel incat show-ul sa iasa cum ne-am dorit, sunt cuvintele cu care Calin Goia (Voltaj) porneste spre cel mai mare concurs muzical european al anului, Eurovision 2015. Trupa Voltaj a decolat luni, 11 mai, de pe Aeroportul Henri Coanda din Otopeni, alaturi de delegatia TVR care ii insoteste la Viena, coordonata de Liana Stanciu.

Am ascultat toate cantecele si la fiecare ascultare mai descopar cate ceva. Parca mai mult ca oricand, in 2015 sunt foarte multe piese foarte bune. Ceea ce ne va evidentia va fi felul in care cantam, emotia transmisa de Calin si perceptia publicului. Ionut, copilul din videoclipul piesei De la capat, va fi impreuna cu parintii lui la Viena, la finala Eurovision 2015. Tocmai pentru a arata lumii ca pentru asta luptam: familii frumoase, impreuna, unite. Alaturi de el si de Voltaj, TVR duce la Viena mesajul unei generatii, a declarat Liana Stanciu, seful delegatiei Romaniei la Eurovision.

La randul sau, Iuliana Marciuc, producatorul proiectului din partea TVR, crede in puterea mesajului piesei De la capat: Plec la Viena impreuna cu echipa TVR. Suntem increzatori si optimisti. Avem piesa cu cel mai impresionant mesaj. Prin show-ul pe care l-am pregatit impreuna cu organizatorii fazei internationale a concursului, speram ca acest mesaj sa fie inteles de toata Europa. Cred in Voltaj. Stiam ca sunt talentati, dar in aceasta perioada de pregatire am constatat ca sunt si adevarati profesionisti.

Calificata in urma selectiei nationale din 8 martie, trupa Voltaj, va urca pe scena Eurovision Song Contest 2015 pe 19 mai, in prima semifinala a competitiei, avand numarul 15 de intrare in concurs. Alaturi de artistii romani, in prima semifinala participa: Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia si Ungaria. Voltaj va reprezenta Romania la Eurovision Song Contest 2015, la Viena (Austria), cu piesa De la capat.

Semifinalele si finala Eurovision, din 19 si 21, respectiv 23 mai, vor putea fi urmarite la TVR 1, TVR HD si TVR International, precum si online, pe TVR+.

Pentru sprijinul acordat in organizarea concursului Eurovision 2015, TVR multumeste partenerilor sai: ICR, TAROM, Brioche Dorée, DB Schenker, Marbona, Update Advertising, Compania Transilvana de Tipar, Peek&Cloppenburg, Fabrica de Steaguri, Aeroportului International Henri Coanda Bucuresti, Catena.