Stefan Radu Cretu – Sensus Propero

Expozitia artistului Stefan Radu Cretu intitulata sugestiv Sensus Propero, ne invita intr-o lume fantastica, o combinatie intre artificial si natural. Deschisa la Galeria 418, expozitia este de fapt un comentariu ironic la adresa societatii si a industrializarii.

Expozitia artistului Stefan Radu Cretu la Galeria 418

Inspirate din lumea animalelor si a plantelor, lucrarile tridimensionale ale artistului Stefan Radu Cretu chiar daca sunt actionate de motorase simple, au miscari neasteptate. Artistul creeaza fapturi noi undeva la intersectia dintre roboti si fiinte vii. Cel care priveste lucrarile sale este invitat sa interactioneze cu acestea apasand un buton care le porneste miscarea. Si dintr-o data ramai surprins de ce pot sa faca! Este arta cinetica realizata cu mare inventivitate de artistul Stefan Radu Cretu.

Sa fie pasare, sa fie animal? Sau poate insecta? Ne intrebam uimiti de formele plate taiate ascutit, semiabstracte, bricolate pe volume misterioase si grele. Sau la formele hidrodinamice, suspendate si mobile. Surpriza unui teritoriu terminologic necunoscut creeaza initial confuzie, iar apoi interpretare nelimitata, spune criticul de arta Simona Vilau.

Despre artistul Stefan Radu Cretu

Nascut in 1983 la Campina, Stefan Radu Cretu a absolvit Universitatea de Arta si Design din Cluj-Napoca. In 2005 a obtinut bursa Erasmus pentru o perioada de un an de zile la Academia de Arte
Frumoase din Wroclaw, Polonia. Din 2011 participa la workshop-urile anuale Cetate Arts Danube la conacul Barbu Druga, organizate de Fundatia Joana Grevers.

Expozitia Sensus Propero a artistului Stefan Radu Cretu poate fi vizitata la Galeria 418 din Bucuresti pana pe 15 noiembrie 2014.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru arta.
Realizatori: Oana Georgescu
Bogdana Contras