Jumatate de secol de Comedie

Acum jumatate de secol, pe 5 ianuarie 1961, lua fiinta Teatrul de Comedie din Bucuresti, sub directia actorului Radu Beligan.

In cadrul spectacolului aniversar, ca omagiu adus celui caruia i se datoreaza acest jumatate de secol de comedie, Sala Mare a Teatrului de Comedie a fost botezata cu numele “Radu Beligan”.
Cei care au fost prezenti in sala, au fost martorii acestei surprize pe care actualul director al teatrului, actorul George Mihaita, i-a facut-o maestrului Radu Beligan.

Acest eveniment a fost o ocazie rara de a-i vedea la un loc pe cei care de-a lungul timpului au facut istoria acestui teatru si a teatrului romanesc in general. Putine sunt ocaziile in care sa vezi atat de multe personalitati la un loc. Au urcat pe scena pentru a rememora momente din istoria teatrului: Radu Beligan, David Esrig, Lucian Giurchescu, Sanda Toma, Mircea Albulescu, Ion Lucian.

Spectacolul aniversar a fost regizat de Alexandru Dabija, iar muzica a apartinut fanfarei “10 prajini”, condusa de Ovidiu Lipan Tandarica, care si-a inceput prestatia in ritmul imnului Republicii Populare Romane, cel care se canta in “61, la infiintarea teatrului.

Ema Nicola