Interviu cu regizorul Cristian Dumitru

Cristian Dumitru a studiat regia de teatru in perioada 1991–1992 la clasa profesorilor Dinu Cernescu si Dragos Galgotiu in cadrul Universitatii „Titu Maiorescu” Bucuresti. In 1996, absolva Sectia Regie film si TV a Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica cu scurtmetrajul de fictiune Fara pantofi in cer (Premiul Criticii la Festivalul CineMaIubit si Premiul Special al Juriului la Festivalul Dakino).

A colaborat cu Compania de Teatru SMART la preluarea pentru televiziune a unor importante productii de teatru si lucreaza ca regizor artistic la ProTV. Din 2002 realizeaza clipuri publicitare si muzicale, productii de televiziune si teatru.

Activitate in film si televiziune: Asistent de regie la lungmetrajele Patul conjugal, in regia lui Mircea Daneliuc (1993) si O vara de neuitat in regia lui Lucian Pintilie (1994). Regia scurtmetrajelor 535 a, Ultimul Charlot si Fara pantofi in cer. Scenarist al lungmetrajului Dragoste si apa calda (regia Dan Mironescu). Regizor si co-scenarist al serialelor Burlacii, productie TVR (2005) si Gogomanii, productie Antena 1 (2006). Regia Strada …escu, spectacol de teatru interactiv pentru TV, realizat in parteneriat cu Teatrul Metropolis (2007).

Activitate in teatru: Acid, despre emigratie si poate chiar mai mult… de Carlos J. Pessoa la Teatrul LUNI de la Green Hours (2007); La Chunga de Mario Vargas Llosa la Teatrul „Sica Alexandrescu” din Brasov; Calatorie la Buenos Aires de Amanita Muskaria, monodrama cu Luminita Gheorghiu, la Radio Romania Cultural (2008); Noaptea Ursului de Ignacio del Moral, In container de Constantin Cheianu, Allegretto Albania de Stefan Ҫapaliku, Spre pacea eterna de Juan Mayorga, Clipe de viata de William Saroyan, La Teatrul „Nottara” din Bucuresti si Iubiri otravite de Laila Ripoll, la Teatrul „George Ciprian” din Buzau (2010); Comedie pe intuneric de Peter Shaffer, la Sala ARCUB din Bucuresti si Metoda G. de Jordi Galcerán, la Teatrul „Sica Alexandrescu” din Brasov (2011).