Ileana Dana Marinescu – Apa, aer, pamant (in focul Cuhniei)

Artista Ileana Dana Marinescu ne surprinde din nou cu cele mai recente creatii reunite in expozitia Apa, aer, pamant (in focul Cuhniei) deschisa la Centrul Cultural Palatele Brancovenesti Mogosoaia, in spatiul de caramida rosie al Cuhniei. Expozitia se poate vizita pana pe 30 septembrie 2015.

Vietatile artistei Ileana Dana Marinescu reunite in Galeria Cuhnia

Artista Ileana Dana Marinescu nascoceste mereu vietati de toate felurile din materiale reciclate, sticlute de parfumuri, ochelari de soare, burlane de tabla si alte lucruri de care alti oameni nu mai au nevoie. Toate aceste obiecte se transforma miraculos in pasari, pesti si vietati ale pamantului, care populeaza pentru o luna de zile spatiul Galeriei Cuhnia. Pe peretii galeriei se inalta pana la tavan pestii si pasarile, iar pe pardoseala alearga numeroase insecte colorate.
Ileana Dana Marinescu este cel mai prolific, la ora actuala, creator in arta obiectuala in palierul recunoscut mondial de Recup Art, adica arta recuperarii, bricolajul artistic si mantuirea oricarui obiect aruncat si deposedat de interes, mantuirea prin cultura a deseurilor care de fapt submineaza natura, spune criticul de arta Aurelia Mocanu.

Despre expozitia Apa, aer, pamant (in focul Cuhniei)

Ileana Dana Marinescu este un artist insolit si plenar, cu un vast orizont vizual si o curiozitate greu de stapanit. Fantezia sa debordanta, reuseste sa creeze fapturi si detalii surprinzatoare, in aceasta lume in care nu ne mai mira nimic. Apa, aerul, pamantul, cu vietatile care le bantuie, sunt cotropite de focul cuhniei, intr-o instalatie site specific, de mare forta. (curatorul expozitiei, Madalina Mirea)
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras