Interviu cu actrita Aniela Petreanu

Actrita Aniela Petreanu, responsabila cu amuzamentul natiunii in Serviciul Roman de Comedie (SRC), revine la teatru in spectacolul Cum se face, la La Scena.

Aniela Petreanu a absolvit actoria la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica Ion Luca Caragiale, clasa prof. Adrian Pintea. S-a remarcat in mai multe productii TV, cele mai cunoscute dintre acestea fiind Gogomanii (Antena 1), GogoMania (Prima TV) sau Divertis Mall (Antena 1).

A mai jucat la Teatrul Nottara in spectacolul Badaranii de Carlo Goldoni (spectacol in regia profesorului ei de actorie, Adrian Pintea) si a colaborat o perioada cu Teatrul de Comedie. A fost angajata a Teatrului National, dar, din cauza programului pe care il avea in televiziune, a fost nevoita sa renunte la angajament.In Cum se face…, spectacol regizat Theo Herghelegiu dupa un text de Roberto Mazzuco, poate fi vazuta alaturi de trei actori talentati: Andrei Aradits, Mihai Baranga si Gabriel Coveseanu. Cei trei joaca in acest spectacol de acum 12 ani (dupa premiera de la Teatrul Act).

Pasionata de ceea ce se intampla in aceasta lume fascinanta a teatrului, in vacanta de iarna Aniela a vazut la Paris L’école des femmes de Molière (la La Comédie-Française). “Imi place sa caut si sa gasesc actori talentati si expresivi. Ma bucura foarte mult creatia lor si ma revigoreaza”, a declarat actrita.