Marius Burhan – Nocturne

Artistul Marius Burhan prezinta o noua serie de picturi inspirate de Venetia, oras in care artistul a trait si a pictat cateva luni, in cadrul unei burse de studiu oferita de Institutul Cultural Roman. Expozitia Nocturne poate fi vizitata in spatiul Galeriei Ywalking (Calea Victoriei nr. 155 Bucuresti) pana pe 25 iulie 2015.

Nocturne venetiene de Marius Burhan

Lucrarile prezentate de Marius Burhan in expozitia deschisa la Galeria Ywalking sunt picturi nocturne ale zonei centrale din Venetia, din punctul de vedere al artistului roman. Marius Burhan este interesat de lumina care se schimba mereu pe cladirile din Piata San Marco si care accentueaza maretia coloanelor si arcadelor. Splendoarea arhitecturii venetiene ofera un spectacol fascinant si privind lucrarile din expozitia Nocturne ne indragostim din nou de Venetia.
Lucrarea originala si interventia personala in proiect cauta sa plaseze obiectul “in afara cutiei”, in afara cercetarii abstractului, spre concretul realitatii, prin integrarea in aceasta chestiune pur spatiala a unei alte dimensiuni a timpului concret a contextului urban spune artistul Marius Burhan.

Despre Marius Burhan

Marius Burhan este un artist complet, devotat muncii sale si caii de creatie pe care a ales-o. Tenacitatea si perseverenta lui il conduc spre experimente artistice inspirate; cercetarea sa continua se imbina cu controlul si stapanirea meseriei sale.
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras