De la matinal, la finala Eurovision Romania

Alina Serban de la TVR Craiova si Andrei Borosovici de la TVR Timisoara, alaturi de Ioana Voicu si Florina Ghenescu ne asteapta la Sala Polivalenta din Craiova si in transmisiune directa la TVR 1, TVR HD, TVR International si TVR+, pe 8 martie, de la 20.30.

Alina Serban de la TVR Craiova si Andrei Borosovici de la TVR Timisoara vor fi gazdele finalei nationale Eurovision 2015, desfasurata pe 8 martie, la Sala Polivalenta din capitala Olteniei. Alaturi de ei, Ioana Voicu si Florina Ghenescu, cele doua gazde ale emisiunilor TVR dedicate acestei editii a concursului european al muzicii, vor insoti artistii participanti in culise si in Camera verde. Finala selectiei nationale Eurovision va putea fi urmarita in direct la TVR 1, TVR HD, TVR International si online, pe TVR+, duminica, 8 martie, de la ora 20.30.

Alina Serban, gazda a unora dintre cele mai apreciate emisiuni ale TVR Craiova si TVR 3 (Regional Café – matinalul TVR 3, Caravana TVR 3, Alo, Romania!) este una dintre figurile cheie ale studioului teritorial din Craiova al Televiziunii Romane. Cunoscuta si simpatizata de public, ea prezinta adesea evenimente si manifestari culturale locale. Pe 8 martie, Alina va urca pe scena Salii Polivalente alaturi de Andrei Borosovici, un banatean get-beget, si el unul dintre matinalii de la TVR 3. Telespectatorii TVR Timisoara si TVR 3 il intalnesc la Regional café, tot el fiind si cel care realizeaza emisiunea in limba slovaca si emisiuneaRialiti soc. Mereu optimist si pus pe glume, el pregateste surprize telespectatorilor finalei nationale Eurovision, dar si concurentilor.

Prezentatoare ale seriei de emisiuni Eurovision Romania, difuzata la TVR 1 si TVR HD, Ioana Voicu si Florina Ghenescu se vor afla in mijlocul evenimentelor si la Craiova, in cadrul finalei nationale. Ioana va sta cu ochii pe artisti la intrarea pe scena, in culise, incurajandu-i inainte de momentul lor din concurs. La randul sau, Florina ii va intampina in Camera verde, le va cunoaste sustinatorii si va interactiona cu galeriile fiecaruia.
Incepand de marti, 24 februarie, biletele pentru finala selectiei nationale a concursului Eurovision 2015 au fost scoase la vanzare. Ele pot fi achizitionate de la casa de bilete a Salii Polivalente din Craiova si pe eventim.ro.

Pe scena Salii Polivalente din Craiova, la finala nationala Eurovision 2015 din 8 martie vor concura Luminita Anghel, Alexa si Aurelian Temisan, Voltaj, Baietii, Blue Noise, Rodica Aculova, Cristina Vasiu, Tudor Turcu, Super Trooper, Ovidiu Anton, Lara Lee si CEJ. Piesele interpretate de ei vor fi supuse jurizarii publicului larg, dar si votului juriului de specialitate, ponderea televotului fiind de 50%, la fel ca in cazul votului juriului.

Concursul cantecului european se va desfasura, in 2015, la Viena, Austria, in 19, 21 si 23 mai. Romania va participa in prima semifinala a concursului, cea din 19 mai, alaturi de Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia si Ungaria. Pe eurovision.tvr.ro, se gasesc toate informatiile despre concurs, dar si noutatile din tara si din strainatate pe subiectul Eurovision.