Zeul Macelului

Un text de Yasmina Reza, pus in scena de Claudiu Goga, cu patru actori experimentati care interpreteaza credibil patru personaje contemporane.

Carnagiul de zi cu zi


Poate ati vazut filmul lui Roman Polanski, Carnage. Are la baza tot acest text si e magistral interpretat de Jodie Foster, Kate Winslet, Christoph Waltz si John C.Reilly. Foarte buni sunt si Adrian Vancica ( s-a nimerit sa fie ziua lui cand am filmat, asa ca-i uram inca o data La multi ani si la multe roluri reusite! ), Cerasela Iosifescu, Luminita Erga si Alexandru Jitea. Toti interpreteaza doua cupluri contemporane, pe care baietii lor ii aduc in situatia de a se…duela aproape.

Cronica unor casnicii fericite


Discutia civilizata pe care cu totii doreau sa o poarte, prin care sa aplaneze conflictul izbucnit intre cei doi baieti ai lor, scoate la iveala mai multe aspecte neplacute ale vietii de cuplu, bagate bine sub presul unei casnicii aparent fericite. De la cum e frumos sa te porti intr-o vizita pana la sa spunem adevarul si sa nu ne mai ascundem, nu e prea mult. Iar dupa cateva pahare de bautura, adevarul iese mult mai usor pe gura. Toate personajele isi pierd identitatile de care erau asa de mandre si-si arata adevarata natura, nedelicata, nepoliticoasa, intoleranta, agresiva, acaparatoare. Cine intra pe usa cu un zambet hollywoodian pe fata iese schimonosit, uratit de bautura si bulversat de cuvintele care i-au tisnit din piept fara sa mai apuce sa le gandeasca.

Cand zeul Macelului isi rade de noi


E totusi un text excelent al Yasminei Reza, cand comedie cand drama, cam asa cum poate fi si viata daca in loc sa privim adevarul in fata incercam sa-l vopsim si sa-l aranjam ca sa nu para ca suntem chiar asa de jalnici. Dar la final tot e de ras, nu? Mai ales cand cei doi baietei de la care a pornit totul se joaca linistiti in gradina fara sa aiba nici cea mai mica idee ca au starnit asa un …macel. Vizionare placuta!

Acest material va este oferit prin Programul Catena pentru Arta!
Realizator: Mihaela Moldoveanu
Redactor: Ioana Bercaru