Zaruri si carti

O piesa scrisa de Sam Henry Kass. Traducerea si regia - Florin Piersic Jr. Cu Petre Fumuru si Florin Piersic Jr.

O piesa care se joaca de ani buni atat pe scenele bucurestene cat si in tara, cu doi actori extraordinari, aplaudati cu spor la fiecare reprezentatie. O comedie spumoasa, cu replici pe masura, un dialog intre un sef si un subaltern, dialog in care cu siguranta ne vom recunoaste cu totii. De o parte sau de cealalta, ca sefi isterici sau ca subalterni idioti. In rolul sefului, Florin Piersic Jr, devine gradat din ce in ce mai nervos si mai exasperat de tembelismele pe care le aude din gura subalternului.

“Esti o greseala genetica …””Tu si cu logica ta aveti nevoie de ingrijiri medicale”, “Singurul care poate interveni este chirurgul pe creierul tau” sau “Inima mea o sa sara din piept si o s-o ia singura la sanatoasa” sunt cateva din replicile disperate ale sefului. De cealalta parte, Petre Fumuru reuseste foarte bine sa interpreteze rolul unui subaltern ca de pe alta lume, care nu pare sa aiba nicio legatura cu job-ul lui, nu intelege ce are de facut si mai mult, nu intelege de ce seful lui e atat de suparat.

Replicile lui ” ce e viata daca nu o alegere continua”, “eu privesc optimist spre ziua de maine”, “mintea mea este acum aici” ne starnesc rasul si ne fac empatici cu bietul sef, asa coleric cum e. Dar parca il intelegem, nu?

Mergeti sa-i vedeti pe cei doi, merita din plin! Si nu va lasati umorul acasa!

Realizator: Mihaela Moldoveanu