Vocea umana – Teatrul Metropolis

In cadrul FNT 2012, spectacolul Vocea umana se joaca vineri, 2 noiembrie si sambata, 3 noiembrie, la Teatrul Metropolis. Durata spectacolului este de 1h, fara pauza.

Spectacolul Vocea umana, in regia Sandei Manu, cu Oana Pellea in rolul
principal, este un exercitiu de virtuozitate cum numai un monolog poate
fi. Un monolog de Jean Cocteau, scris de acesta in 1930 pentru actrita
Berthe Bovy de la Comédie-Française.

Profesoara si regizoarea Sanda Manu lucreaza din nou impreuna cu fosta ei studenta Oana Pellea dupa o pauza de 28 de ani, de cand actrita a terminat facultatea.Spectacolul Teatrului Metropolis este intalnirea cu o partitura aproape imposibila, crede Oana Pellea. Un singur personaj pe scena si un telefon care suna. O femeie care raspunde si care e indragostita, care asteapta un telefon de la un barbat de care s-a despartit. Asteapta ultimul lui apel, iar in gestul ei simplu prin care ridica receptorul navalesc toate sperantele si amintirile, laolalta cu toate regretele si spaimele pe care le lasa in urma adjectivul “parasita”.

Monologul dramatic al Oanei Pellea reprezinta o lectie de viata (si de teatru!) care contine o intreaga scoala de teatru. Actrita ofera tot ceea ce poate oferi o actrita pe o scena: frazare perfecta, naturalete, forta interioara si echilibru intre nuante.

Nu e un spectacol de teatru, ci un exercitiu, un drum spiritual, mai atrage atentia Oana Pellea. Vocea umana e un studiu despre transformarea unui actor pe scena, despre trecerea lui prin toate starile posibile, este radiografia sufletului unei femei si demonstratia de perfectiune a unei actrite.