Un spion care stia prea multe (Tinker Tailor Soldier Spy)

Avand deja la activ trei nominalizari la editia 2012 a premiilor Oscar, Un spion care stia prea multe se aliniaza temei politice care pare a reprezenta un subiect predilect atat pentru scriitori si regizori, cat si pentru marele public.

In 1973, Razboiul Rece face in continuare ravagii in planul relatilor internationale. Serviciul Secret al Marii Britanii (SIS), cunoscut sub numele MI6, cu nume de cod “Circus”, face eforturi sa tina pasul cu serviciile de spionaj ale altor tari pentru a mentine siguranta Marii Britanii. Seful “Circului”, cunoscut sub numele de “Control” (John Hurt), trimite agentul operativ Jim Prideaux (Mark Strong) in Ungaria, dar misiunea acestuia esueaza, iar Control e fortat sa-si dea demisia, situatie in care se va afla si cel ce reprezenta mana lui dreapta, locotenentul George Smiley (Gary Oldman), un agent de cariera cu simturile ascutite.
Insa Smiley avea sa fie chemat de subsecretarul de stat Oliver Lacon (Simon McBurney) pentru a fi reangajat in secret intrucat exista temerea ca Circul este compromis de un agent dublu sau reprezinta o “cartita” care lucreaza pentru Uniunea Sovietica si pune in pericol Anglia.

Distributia: Gary Oldman, Kathy Burke, Benedict Cumberbatch, David Dencik, Colin Firth
Regia: Tomas Alfredson
Scenariul: Bridget O’Connor si Peter Straughan (dupa romanul omonim al lui John le Carré)