TV for Dummies – un spectacol pentru 100 de telecomenzi – FNT 2011

Spectacolul Teatrului National din Iasi, creatie a unei echipe tinere, a fost inclus in festival la sectiunea intitulata Teatrul de maine.

Un spectacol pentru 100 de telecomenzi – este axat pe trei planuri interconectate: story – instalatie video – participarea publicului prin intermediul unor telecomenzi. Textul si-a propus sa cerceteze traiectoria unei povesti – disparitia unui copil de 8 ani – in imediata apropiere si in media, dar si modurile in care aceasta se altereaza, odata cu aparitia televiziunii. Integrarea celor sapte monitoare in spatiile domestice ale locatarilor unui bloc si redarea prin video a realitatii imediate sau mediate reprezinta pentru public o experienta care reliefeaza multiplele fatete ale televizorului.

Spectacolul cerceteaza dinamica intre public si televiziune – cine afecteaza pe cine? Cine conduce? Cine manipuleaza? Ce e mai important – informatia sau impactul?Textul este scris de Mona Bozdog si Mihaela Michailov. Din distributie fac parte: Haruna Condurache, Petronela Grigorescu, Florin Caracala, Ioana Lefter, Karina Pop. Regia ii apartine Ioanei Paun, scenografia Mariei Pitea, iar de videodesign s-a ocupat cu profesionalism si minutie Andrei Cozlac.