Trupa Iordache la Garana Jazz Festival 2012

Deschiderea editiei a XV-a a Festivalului International de Jazz de la Garana a fost facuta de trupa Iordache, din Romania. Grupul este condus de saxofonistul Iordache si e prezent pentru prima oara la acest festival.

Trupa Iordache este un grup format in 2003, la initiativa saxofonistului Iordache.Iordache produce si distribuie free jazz si funk intr-un amestec ale carui proportii, foarte precise, sunt stabilite cu ajutorul hazardului. Toate compozitiile sunt originale.

”Cei trei suflatori, si cateodata flautul, se combina cu chitarele electrice si instrumentele electronice pentru a crea texturi care se potrivesc perfect cu muzica interpretata. Folosind elemente de cool jazz, nu jazz, elemente exotice si de lounge funk, culorile tonale ale lui Iordache pot suna ca “Speak Like a Child” al lui Herbie Hancock, Jagga Jazzist, Snarky Puppy, Henry Mancini, Gil Evans sau Dolphy de pe “Hot Cool and Latin”. “One Life Left” propune un nou tip de cool jazz, potrivit pentru secolul 21, si care nu duce lipsa de excentricitati bizare.” – Jazz Music Archives

Membrii grupului sunt: Iordache / saxofoane, Sebastian Burneci / trompeta, Florian Radu / trompeta, Toni Kühn / chitara, sintetizator, Dan Alex Mitrofan / chitara, Utu Pascu / chitara bas, Tavi Scurtu / baterie.