The Curator’s Dream – Teatrul Akt (Polonia)

Teatrul Akt reprezinta un grup independent de artisti din Varsovia (Polonia). Toate spectacolele lor combina elemente de pantomima, comedie, dans, circ, acrobatii pe picioroange, animatie, etc.

Teatrul Akt nu are un sediu sau o scena proprie, insa isi prezinta spectacolele in cadrul festivalurilor de pe intregul continent.Spectatorii sunt invitati de curatorul unui Muzeu al Imaginatiei sa devina martori ai actului de creatie. Atentia fata de obiectele de arta pe care le are in grija curatorul, fac din acesta o persoana speciala. El este un creator, un initiator al orizontului evenimentelor, un artist. Datorita actiunilor si gesturilor sale, picturile cunoscute sau anonime sunt aduse la viata in fata publicului, unde isi spun din nou uimitoarele povesti.

The Curator’s Dream reprezinta incununarea multor ani de cercetare si cautare. Teatrul Akt fiind influentat de poezia teatrului de strada, circ, dans si mima, s-a folosit de toate elementele acestor arte pentru a crea un spectacol multidimensional si plin de expresivitate.