Tesatorul de vise – Poveste de Craciun

Scena Salii Studio a Teatrului National Radu Stanca din Sibiu a gazduit un spectacol magic ce a adus pe scena spiritul Sarbatorilor de iarna. Tesatorul de vise - Poveste de Craciun, in regia lui Florin Cosulet (semneaza si textul, alaturi de Alexandru Curta), actorul cunoscut si iubit de publicul sibian si numai a avut prima reprezentatie chiar in seara de Mos Nicolae. Au urmat alte cateva reprezentatii care s-au jucat cu acelasi mare succes si cu sala plina.

Emotii, bucurii, tristeti, singuratate, destine, intalniri si colinde intr-o gara

Spectacolul este un remake dupa premiera stagiunii 2013 – 2014, dar cu o noua distributie, cu decoruri si costume noi, astfel incat sa creeze bucurie si emotie pentru toate categoriile de public.Dorinta ancestrala de a colinda este un sentiment ce nu tine de traditia unei comunitati, ci este un imbold ce vine din filonul fiintei umane, impreuna cu nazuinta de a nu fi singur in aceasta perioada. Intr-o astfel de seara, destinele unor tineri se intersecteaza in sala de asteptare a unei gari, un loc cu precadere destinat intalnirilor, intersectiilor, bifurcatiilor, dorintei de a schimba destine. Fiecare dintre protagonisti au si vor sa lase cate o viata in urma, plina de intalniri, de bucurii, de deceptii, de tritete si dezamagiri, de zambete si lacrimi…
Aparent identice pentru toti, dar in realitate atat de diferite pentru fiecare si de fiecare data. Cadrul spatial si temporal al unei sali friguroase de asteptare dintr-o gara de provincie, altfel foarte auster, rigid si impersonal la prima vedere, lasa loc unuia mistic. Treptat, aici ingerii se transforma in oameni, iar existenta reala se contopeste cu reveria si cu amintirile copilariei. Tabloul de sarbatoare se contureaza incet-incet din culorile, emotiile, caracterul fiecarui personaj, din memoria si nuantele fiecarei povesti marturisite sau nu… Totul, pana la final se indreapta spre un singur scop: acela de a nu mai fi singur in noaptea magica de Craciun, de a colinda si de a impartasi impreuna cu toti ceilalti propria poveste.
Din distributia spectacolului Tesatorul de vise – Poveste de Craciun de Alexandru Curta si Florin Cosulet, care semneaza si regia, fac parte Alexandra Serban, Cristina Blaga, Constantin Podu, Paul Bondane si Alexandru Curta. Corul coordonat de Constantin Iridon si Melinda Samson este alcatuit din studenti ai anilor I, II si III ai sectiei Actorie si anii I si II Master din cadrul Facultatii de Teatru, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. Remarcabila si ingenioasa folosierea vocii de la radio a binecunoscutului comentator si prezentator, Pompilius Onofrei.
Acest material va este oferit prin Programul Catena pentru arta.
Realizator: Oana Georgescu