Artisti Ceramisti din Romania

Expozitia Ceramisti din Romania, organizata in cadrul Bienalei Internationale de Ceramica Cluj 2015, prezinta peste 40 de artisti romani din Bucuresti, Brasov, Baia Mare, Bistrita, Deva, Targu-Mures, Oradea si Cluj, oferind o radiografie a artei ceramice actuale. Expozitia poate fi vizitata la Galeria Casa Matei (Str. Matei Corvin nr. 6, Cluj-Napoca) pana pe 24 octombrie 2015.

Inovatie artistica la Bienala Internationala de Ceramica Cluj

Organizatorii Bienalei, Arina Ailincai, Marius Georgescu si Gavril Zmigala, au gandit aceasta editie ca un amplu eveniment expozitional. Astfel in paralel cu expozitia internationala de ceramica sunt deschise expozitii care prezinta lucrarile artistilor romani contemporani si ale studentilor Universitatilor de Arta din Cluj si Bucuresti.
Editia a II-a a Bienalei Internationale de Ceramica de la Cluj depaseste cu mult anul acesta aspiratia de a reuni cat mai numerosi si mai importanti ceramisti contemporani mari de pretutindeni. Devine deja simbolul inovatiilor artistice, a punerii in valoare a unor noi tehnici de expresie ceramica, totul sub semnul competitiei, a etalarii creative, a dialogului sistematic dintre cele mai diverse oferte ale maiestriei de a modela materia, atat cu proiectii ce tin de traditie, dar mai ales de inovatie. Pentru ca nu este nevoie sa scotocesti prea mult printre exponate, pentru a realiza ca Bienala de acum este dominata de inedit, atat ca reprezentare decorativa, cat si din perspectiva tehnicii si a utilitarismului. (Prof. univ. dr. Lucian Nastasa Kovacs, Director al Muzeului de Arta Cluj)
Toate acestea conduc spre Bienala de Ceramica de la Cluj vazuta ca o competitie majora de talie internationala. De aceea, ii felicit pe organizatori pentru viziune si angajare si, de asemenea, doresc sa multumesc tuturor artistilor care si-au trimis lucrari in vederea selectiei. Ca devii un castigator de premiu sau nu nu e important, ceea ce conteaza este sa participi la astfel de evenimente stimulative. (Steve Mattison, membru al juriului si membru al Academiei Internationale de Ceramica)
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras
Fotografii: Sebastian Oros