Tania Popa, artista de cabaret

De cand francezii au aratat lumii o moara de vant rosie, zisa Moulin Rouge pana azi, cand cabaretul reinventat, in alte si alte feluri, castiga in popularitate, multa apa a curs pe Sena si pe Dunare.
Cabaretul de azi, cel putin in Romania, este un spectacol grandios, care imbina teatrul, muzica si dansul intr-un mod cat mai atragator. Artistii sunt celebritati ale scenei, incepand cu Razvan Mazilu, care in ultimii ani a adus in atentia publicului spectacolul de cabaret, in productii de succes ca recentul Mon Cabaret Noir si Cabaret (2014, Teatrul de Stat din Timisoara). In ultimul spectacol de acest gen, intitulat Un alt fel de cabaret, ii puteti vedea pe indragitii Aurelian Temisan, Monica Davidescu, Ozana Barabancea, Cosmin Selesi, Corina Danila, Alexandra Velniciuc si nu in ultimul rand, pe Anca Sigartau si Tania Popa, consacrate ca actrite de teatru.

La orice varsta se poate

Ne indeamna Tania Popa, care canta, joaca si danseaza ca la douazeci de ani. E nevoie de mult efort si dedicatie sa dansezi de vreo saisprezece ori intr-un spectacol, sa si canti, sa-ti spui si replicile si sa tii ritmul cu partenerele de scena timp de cateva ore. Nu-i usor, mai ales ca, asa cum recunoaste plina de umor Tania Popa, niciuna dintre ele nu mai are douazeci de ani. Poate si de aceea e atat de emotionant demersul lor pe scena, pentru ca sunt convinse si reusesc sa transmita acest lucru prin fiecare fibra, ca …la orice varsta se poate. Se poate sa fii bun intr-un cabaret, se poate sa canti folclor pe ritmuri de jazz, se poate sa creezi costume de spectacol (Tania Popa e creatoarea costumelor din spectacol), se poate sa joci pana-ti rupi pingelele, se poate sa smulgi aplauze, se poate sa-ti dai sufletul pe scena, se poate sa dai totul in orice rol, se poate sa fii bun la orice varsta!
Text: Mihaela Moldoveanu
Realizatori: Oana Georgescu
Mihaela Moldoveanu