Scandal la Opera

Sub bagheta regizorala a lui Petre Bokor, o pleiada de actori ai Teatrului Nottara, intre care Mircea Diaconu, Adrian Vancica, Victoria Cocias, Alexandru Jitea, reusesc nu doar sa se distreze copios intr-o seara la Opera dar sis a ne faca pe noi sa radem in hohote.

Comedia la ea acasa

Figurantul care devine peste noapte vedeta este una dintre povestile teatrale cele mai apreciate in comedia bulevardiera. In 1934, spectacolul omagial al Operei Mari din Cleveland, Ohio, este in pericol! Tenorul italian, invitat sa apara in rolul principal in seara respectiva, s-a cufundat intr-o stare de betie letargica si este crezut mort. Asistentul directorului, un cantaret amator de opera, ia locul celebrului invitat si e aclamat in rolul lui Othello. Tenorul insa isi vine in fire si de aici…..incurcaturile se tin lant, la fel si hohotele de ras. Cei doi Mauri sunt grav confundati de niste tinere indragostite, la care se adauga o nevasta italianca plina de capricii, un liftier nerusinat si un impresar inventiv si cinic.

Scandal pe ….bulevardul comediei

Scandal la Opera isi gaseste un loc de cinste in programul teatrului Nottara, intitulat chiar Bulevardul Comediei. Regizorul Petre Bokor ne scrie o invitatie savuroasa …tin sa multumesc Teatrului Nottara in numele meu personal, in numele tuturor celorlalti, tenori, soprane, baritoni, alto, solisti de vaza sau debutanti; in numele lui Puccini, Verdi, Rossini, Bizet, Mascagni si al liftierului, precum si in numele celor 24 balerini, 36 coristi, 42 orchestranti, 15 masinisti, 6 tehnicieni, 1 secretar, 9 administratori si a 20 de kilograme de crabi – pentru amabilitatea cu care a gazduit gala aniversara a renumitei Grand Opera din Cleveland, Ohio! P.S. Speram ca spectacolul nostru sa va faca tot atata placere, cat ne-a facut noua munca de a-l pregati!
Acest material va este oferit prin programul Catena pentru Arta!
Realizator: Mihaela Moldoveanu
Redactor: Ioana Bercaru